Kuracie zaúdené paličky

Ivan Kotzig
gazda z vidieckej reštaurácie U Juhása v Košariskách, 4. októbra 2012
Kuracie zaúdené paličky
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie

Suroviny

12 ks
 na potretie
 maďarská
2 hrste




Postup

  1. 1

    Pre zaujímavejší tvar a pre lepšie prepečenie odsekneme chrupavky zo stehien. Prstami stiahneme mäso po kosti tak, aby sme vytvarovali mäsovú guľu s vyčnievajúcou kostenou paličkou.

  2. 2

    2Stehná potrieme olejom, osolíme a dobre opaprikujeme.

  3. 3

    Ak máme záhradný gril s kovovým poklopom, využijeme ho na 30-minútové zaúdenie ešte surových stehien. Namočíme piliny do vody minimálne na hodinu. Rozpálime zakrytý gril na vysokú teplotu. Vhodíme dovnútra piliny, uložíme stehná, gril hneď zakryjeme a vypneme. Kryt neotvárame 30 minút. V rúre položíme stehná priamo na rošt kostičkou hore. Pečieme 2 hodiny pri nízkej teplote okolo 140 °C.

Diskusia k receptu