
Hovädzí závitok
Hovädzie stehno nakrájame na plátky, každý plátok potrieme lyžičkou horčice, uložíme na seba a necháme...

Penne con spinaci e pesto
Predstavujem Vám ďalší z mojich receptov. Sú to penne na taliansky spôsob :-)

Husacie stehno s gaštanovou plnkou
Očistené a umyté stehno vykostíme (odstraňujeme len hornú kosť), mäso opatrne nakrojíme a naklepeme, osolíme a...

Treska s krustou zo sušených paradajok
Fenikel a ryby spolu fantasticky ladia, hlavne takto - po taliansky.

Paprikové bravčové kotlety s kyslou kapustou
Kotlety mierne naklepeme, po okraji narežeme, aby sa pri pečení nekrútili a po oboch stranách,...

Mrkvovo-cuketové lievance s uhorkovými špagetami
Cuketu umyjeme, zbavíme jadra a spolu s očistenou mrkvou nastrúhame na hrubšie rezance. Pridáme ovsené vločky, ...

Hovädzie plátky po sicílsky na pomarančovo-grapefruitovom šaláte
Co su pre nas jablka, pre sicilcanov su pomarance. Pomarance a grapefruity pripravuju na rozne sposoby....

Pstruh s mandľovo– hrozienkovou omáčkou
Pstruha očistíme, osolíme, vložíme doň plátok citróna, kôpor a opekáme z oboch strán, ...

Zapekané fašírky s cibuľovo-šampiňónovou omáčkou
Pripravíme si fašírky: Mäso zomelieme, pridáme vajce, koreniny (č. korenie mleté, soľ, ...

Zapečené halušky so slaninou a syrom
Toto jedlo je velmi chutne a je treba malo surovin. ako som povedala rada skusam nove...

Špenátové placky s kyslou smotanou a údeným lososom
Vhodne ako predjedlo, alebo vecera ;)... velmi chutne!!!

Superľahký roastbeef s višňovou omáčkou a zemiakovo-dubákovou štrúdlou
Toto bol môj prvý pokus o roastbeef: jednak hovädzie mäso u nás moc nefrčí a keď, ...

Zel-Krab šalát
Tento šalát vznikol ako improvizácia. Bola som na nákupe a vravím si, že by som...

Jelenie stehno s mandľovým papierom
Jelenie stehno osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na oleji. Zalejeme omáčkou demi glace, pridáme...

Kuracie prsia s tekvicovými špagetami a avokádovým pestom
Jednoduchý recept, ktorý kombinuje nízko kalorické tekvicové špagety s proteínom obsiahnutym v kuracích prsiach.

Zapečený ružičkový kel s bryndzou
Jednoduché a dobré a musím sa priznať, je to dcérin nápad....

Niečo ako francúzske zemiaky
Zemiaky si uvaríme v šupke, dáme jednu vrstvu nakrájaných na kolieska na spodok plechu. Na...

Diabolské kura
(Antílska kuchyňa) Minule som robila bravčové líčka na Kolombe, no a dnes som skúšala diabolské kuracie stehná....

Kolieska zo slaného rascového lineckého cesta plnené rybacou nátierkou
Recept od Ivana Rusinu (www. ivanoveminutky. com)

Paradajkové cestoviny s vodkou
Jeden z ľahších, ale za to veľmi dobrých receptov, na ktoré netreba veľa vecí a...

Korzické kuriatko
Niekto nemenovaný, nebudem na neho priamo ukazovať prstom, mi naznačil, že používam zemité recepty....

Krkovička pod cibuľovou perinou
Na vymastený plech s trochou oleja uložíme na plátky nakrájanú vyklepanú krkovičku. Ochutíme ju soľou, ...

Velikonoční nádivka jako mufiny
Tak jsme vyzkoušeli netradičně upéct velikonoční nádivku a překvapilo nás , jak je nesmírně vláčná .

Pikantný zajac
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve...

Sütlaç s vanilkou a broskyňovým pyré
Sütlaç (sutlač) je jeden z mojich najobľúbenejších tureckých dezertov. Asi preto že je veľmi podobný...

Gratinované paradajky s bazaličkou voňavou
Moja „najsamkrajšia a najsamlepšia“ milovaná ½ mi dala „ultimátum“: buď sa zmestím do „bikín“, alebo prestaneš...

Stir fry - kuracie prsia so zázvorom a zeleninou
Kuracie prsia pokrájame na približne 2 cm kúsky, jarnú cibuľku nakrájame na kolieska, cesnak na...