Hamburger so zapečenou bryndzou
Michal Bobovčák
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 31. mája 2016
šéfkuchár reštaurácie El Restaurant v Bardejove, 31. mája 2016
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
800 g (alebo stehno) |
|
100 g |
|
1 ks malá |
|
1 ks malá |
|
2 strúčiky |
|
čerstvé (tymian, majorán, oregano...) |
|
4 ks hamburgerová |
|
ľubovoľná čerstvá alebo nakladaná |
|
125 g |
|
3 ks stredná |
|
250 ml |
|
100 g |
|
50 g |
|
1,2 kg |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso spolu so slaninou poriadne zomelieme, ideálne dvakrát. Zamiešame pokrájanú feferónku, cibuľku, cesnak a časť byliniek podľa výberu. Zmes rozdelíme na štyri rovnomerné guľôčky, ktoré niekoľkokrát hodíme o stôl, aby držali lepšie pokope.
- 2
Rúru vyhrejeme na 180 °C. Očistený zeler nakrájame na hranolčeky, sprudka opečieme na panvici a dokončíme v rúre. V inej rozpálenej panvici 4 minúty z jednej a 4 minúty z druhej strany upečieme utľapkané a dochutené hamburgery. Prikryjeme ich bryndzou a chvíľu necháme dopiecť v rúre.
- 3
Dopečené hranolčeky zmiešame so zvyšnými nasekanými bylinkami. Pečivo rozrežeme a vyskladáme hamburger so zeleninou podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu