Foto: macgyver72
Jednoduché,rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach ,nízka cena,rýchla a nenáročná príprava.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť vodu špagety,na každých 100g cestovín 1L vody,osolíme po zovretí,pár kvapiek oliv. oleja do vody,pridáme špagety...na panvicu cca 1 polievkovú lyžicu olivoveho oleja, cherry paradajky poprekrajujeme na polovice,resp na štvrťky,zalezi podla veľkosti,pridáme očistený cesnak, jemne zatlačený dlaňou aby sa pootvoril,par listkov čerstvej bazalky a zľahka restujeme... soľ pridame až keď sa trošku "chytia"... doporučujem začať prípravu na panvici hneď ako sa cestoviny začnú varíť...
- 2
pridáme cca 1 malú naberačku vody z cestovín,ktoré sa varia,necháme prejsť varom a na slabom ohni paradajky ďalej restujeme,zlejeme cestoviny uvarené "al dente",neoplachujeme,podkúrime viac pod panvicou a pridáme cestoviny... na miešanie na panvici nepoužívam varešky ani nič podobné,staci jemne poprehadzovať,či už samotné paradajky alebo aj so špagetami... na panvici nie je skoro žiaden olej a troška vody sa ľahko vstrebá do surovín,takže to ide pomerne ľahko... 250 g cestovin je tak akurát na jednu panvicu, s väčším množstvom by sa ťažšie manipulovalo...
- 3
2-4 minutky prehadzujeme na panvici cestoviny s paradajkami a môžme servírovať... cesnak treba vybrať predtým ako dáme na panvicu cestoviny,je tam pre vôňu a chuť... nakoniec ozdobíme cestoviny lístkami čerstvej bazalky,pretože aj oči jedia :-) prajem vam dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A pre @fujchujcinan , jak nemáš čo povedat, nehovor nic. Tento recept je základom talianskych omáčok na pastu. A primitív si jedine ty sám. Treba si vážiť každú prácu. Lolo