Spaghetti con pomodorini

macgyver72 - fotkamacgyver72, 3. januára 2012

Jednoduché,rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach ,nízka cena,rýchla a nenáročná príprava.

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 gramov
1 - strúčik
1-2 lyžice
8-10 ks




Postup

  1. 1

    Dáme variť vodu špagety,na každých 100g cestovín 1L vody,osolíme po zovretí,pár kvapiek oliv. oleja do vody,pridáme špagety...na panvicu cca 1 polievkovú lyžicu olivoveho oleja, cherry paradajky poprekrajujeme na polovice,resp na štvrťky,zalezi podla veľkosti,pridáme očistený cesnak, jemne zatlačený dlaňou aby sa pootvoril,par listkov čerstvej bazalky a zľahka restujeme... soľ pridame až keď sa trošku "chytia"... doporučujem začať prípravu na panvici hneď ako sa cestoviny začnú varíť...

  2. 2

    pridáme cca 1 malú naberačku vody z cestovín,ktoré sa varia,necháme prejsť varom a na slabom ohni paradajky ďalej restujeme,zlejeme cestoviny uvarené "al dente",neoplachujeme,podkúrime viac pod panvicou a pridáme cestoviny... na miešanie na panvici nepoužívam varešky ani nič podobné,staci jemne poprehadzovať,či už samotné paradajky alebo aj so špagetami... na panvici nie je skoro žiaden olej a troška vody sa ľahko vstrebá do surovín,takže to ide pomerne ľahko... 250 g cestovin je tak akurát na jednu panvicu, s väčším množstvom by sa ťažšie manipulovalo...

  3. 3

    2-4 minutky prehadzujeme na panvici cestoviny s paradajkami a môžme servírovať... cesnak treba vybrať predtým ako dáme na panvicu cestoviny,je tam pre vôňu a chuť... nakoniec ozdobíme cestoviny lístkami čerstvej bazalky,pretože aj oči jedia :-) prajem vam dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

3sandra3
mňam,,,takéto mám najradšej,,, chuť bazalky je úžasná
danculka
Na tak jednoduchý recept,tak zložitý názov....super....
marianne69
....ja sa sice v tych originalnych receptoch nevyznam,ale takuto upravu spagiet zboznujem,nenarocne a straaasne dobre,hadam ich aj zajtra spravim,milujem chut cesnaku,oliv.oleja a paradajok.Super jedlo,takze budu spagety pomodorini,vdaka za skvely tip:-)
izabella929
špagetti, môžem , hoc aj len s olejom...čo koľvek k tomu pridáme, len vylepšíme chuť.-)))
fujchujcinan
Ďakujem, radšej si kúpim morcadellu. Inak to si už mohol dať rovno návod ako sa robí praženica, alebo volské oko.
evanaaa
@fujchuj... , ty aj niečo pochváliš? Čo keby si nám ukázal, ako sa dobre varí, nie len kritizoval a hanil.
alexdidi
@fujchujcinan ,tak recepty ako píšeš na praženicu alebo volské oko, prípadne podobné tu už boli,ale tento by som k nim určite neradila....takáto jednoduchá,ale výborná príprava špagiet je výborná. Tiež ich pripravujem často,i keď ja mám radšej tagliatelle alebo papardelle a podľa mojej chuti by som poto cesnak nevyhodila a bazalku dávam hlavne prechuť,nielen pre vzhľad a na to ešte trochu parmezánu,dobrotka!Ale aj špagety s kečupom a eidamom tu už boli,možno ti viac "sadnú".
fujchujcinan
Vyzerá to ako Spaghetti Monster, ale dobre nevyjadrujem sa k tomu, chutiť to môže, len si myslím, že je to primitívny recept. Veď koniec koncov aj praženica mi chutí, tak by to až tak nevadilo.
miskam
..toho akoze agenta provokatera som si tu uz vsimla..ale skoda, ze jeho prispevky nie su aspon vtipne, ale len trapne a primitivne...ktovie, co sa muselo takemu cloveku v zivote stat, ked pise na takom pozitivnom a prijemnom fore, take nestastne vyplody:/
mia2404
:-) na moju diétu akurát mňaam , občas možem aj bez mäska hádam ,,,,vydržať
hombrero
na to ci sa do variacich cestovim ma alebo nema pridavat olej je vela nazorov, ja som olej(olivovy) kedysi pridaval, ale prestal som ked som videl nejaku relaciu ,kde to neodporucal odbornik na taliansku kuchynu...inak pekny recept....
macgyver72
hombrero ono zalezi ake su cestoviny... ak su z tvrdej psenice,bez vajec tak olej netreba...
mardo
Ahoj, trosku ti poradim. Cesnak orestuj na oleji ako prvú vec. Az potom paradajky. Lístky bazalky az na koniec, pretože varom stratia chut. A olej do pasty je zbytocny mas ho na panvici kam aj tak pasta po uvareni pojde. Skús checknut môj recept. ;-). Prajem Ti ešte veľa receptov. Nech sa dari kolega.
A pre @fujchujcinan , jak nemáš čo povedat, nehovor nic. Tento recept je základom talianskych omáčok na pastu. A primitív si jedine ty sám. Treba si vážiť každú prácu. Lolo
laurika1
Robievam , ale mám ho trochu jednoduchší ... Toto sa mi zdá komplikované ... :)) Ale robievam mňam :D