Rolovaná sviečková

peter64 - fotkapeter64, 4. marca 2011

tento recept mám od svojej neb. mamky

Suroviny

1500-2000 g
1 ks
Plnka:
300 g
4 ks
4 ks
100 g
1 strúčik
3 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Sviečkovú po dĺžke narežeme, vyklepeme na široký plát, osolíme, okoreníme.

  2. 2

    Pečienky nožom naškrabeme, pridáme k nim v mlieku namočené a vytlačené rožky a vajcia. Do hmoty zamiešame na kocky pokrájanú šunku. Prichutíme soľou, mletým čiernym korením, rozotretým cesnakom a majoránom. Pridáme krupicu a roztopenú masť. Hmotou potrieme vyklepávaný plát mäsa. Mäsa zvinieme a vložíme na pekáč vyložený plátkami údenej slaniny. Podlejeme vodou, roládu pomastíme a upečieme v rúre. Pred dopečením ju potrieme rozšľahaným vajcom a dopečieme. Po vychladnutí krájame na rezy. Podávame s tatárskou omáčkou.

Diskusia k receptu

dorisa
To može byt vynikajuce. Recept ukladám, mňam.
pusta
fantastické, ani tatarku by som nepotrbovala k tomu
honestka
@Peter : ja som tiez zastancom skrabania pecienky.
raz som jej vsak potrebovala vela, tak som chytila ponorny slahac s nozom na mixovanie a rozbilo to pecienku velmi rychlo a krasne a vsetky blany ostaly nepotrhane a otocene okolo osky. vyskusaj- opati sa to pri vacsich mnozstvach.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia