tento recept mám od svojej neb. mamky
Postup
-
1
Sviečkovú po dĺžke narežeme, vyklepeme na široký plát, osolíme, okoreníme.
- 2
Pečienky nožom naškrabeme, pridáme k nim v mlieku namočené a vytlačené rožky a vajcia. Do hmoty zamiešame na kocky pokrájanú šunku. Prichutíme soľou, mletým čiernym korením, rozotretým cesnakom a majoránom. Pridáme krupicu a roztopenú masť. Hmotou potrieme vyklepávaný plát mäsa. Mäsa zvinieme a vložíme na pekáč vyložený plátkami údenej slaniny. Podlejeme vodou, roládu pomastíme a upečieme v rúre. Pred dopečením ju potrieme rozšľahaným vajcom a dopečieme. Po vychladnutí krájame na rezy. Podávame s tatárskou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
raz som jej vsak potrebovala vela, tak som chytila ponorny slahac s nozom na mixovanie a rozbilo to pecienku velmi rychlo a krasne a vsetky blany ostaly nepotrhane a otocene okolo osky. vyskusaj- opati sa to pri vacsich mnozstvach.