Hash browns z kvaky fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 25. júla 2014
Hash browns z kvaky (fotorecept)
Foto: kecemis

Hash browns su vlastne nastruhane a osmazene zemiaky. @2010 ich uz popisal na vareche podrobnejsie. Toto je lahsia verzia klasickycn zemiakovych hash brown. Zobraziť celý popisHash browns su vlastne nastruhane a osmazene zemiaky. @2010 ich uz popisal na vareche podrobnejsie. Toto je lahsia verzia klasickycn zemiakovych hash brown. Je vhodna pre dietetikov, diabetikov az po veganov. Ale da sa pouzit aj ako priloha k masu. Recept je z casopisu Candida diet.

4-6
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks (RUTABAGA)
1 ks
1 ks
1 ks
1/2 hrnček
4 - 6 ks
2 PL
1/2 hrnček




Postup

  1. 1

    Pripravil som si zeleninu, aby som nieco nezbudol. Ja mam rad cesnak, takze to mnozstvo na obrazku zrejme nebude korespondovat s rozpisom.

    Hash browns z kvaky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kvaku som ocistil a postruhal na na slzickovom struhadle, tak isto petrzlen a cuketu. Cuketu si bud osupete alebo nie. Ja som nesupal. Cibulu som pokrajal na drobno.

    Hash browns z kvaky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozohriaty olej som dal cibulu, pretlaceny cesnak a bylinky. Ja som pouzil cerstvy kopor a coriander.

    Hash browns z kvaky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som ridal kvaku, cuketu a petrzlen. Zalial som to vyvarom a premiesal. stiahol som teplotu na polovicu ked mi vyvar zovrel, asi 1 minuta a nehal som prikryte sa varit asi 15 minut.

    Hash browns z kvaky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po 15 minutach, ked to chytalo tu spravnu farbu som to zamiesal, aby sa upecene dostali navrch a neopecene dole. Nehal som to varit dalsich 15 minut. Obcas som to premiesal aby vsetko malo peknu farbu. Poslednych 5 minut som uz nezakryval, aby sa vyvar a uvolnena voda vyparila.

    Hash browns z kvaky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    My sme to mali s rybacou fasirkou a cuketovo baklazanovym pestom.

    Hash browns z kvaky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kedze mi este ostalo, dal som si na ranajky s volskym okom.

    Hash browns z kvaky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

safran
lákavé foto ma prinútilo :-) otvoriť recept...
zohnať kvaku - idem na to :-)
pusta
jéjha, toto je krásny a zdravý recept, milý Mirko :-)
nádherné foto a prudko jedlé.
*****
frezia68
Kvaku nemám,ale rada by som ochutnala práve aj s tým cesnakom :-)
mariamka
fotka uplne provokuje otvorit, ako vravi @safran , uz som zaregistrovala viac receptov z kvaky od varechacov zo zamoria, zrejme je to tam bezna zelenina, ja som ju na svojich potulkach po retazcoch este nezazrela, budem sa stazovat!,, tie fotky a popis su nadherne @mirkokecemis , dobla by som do kazdeho, "tvá paní se má" :)
alena45
@mariamka kvaku majú dlhodobo v Kauflande, no ja si ju pestujem.
A celkom úspešne. Odporúčam aj iným záhradkárom, chutí trochu ako kaleráb, ale čo je dôležité, nevyráža do kvetu, a dá sa z hriadky vytrhávať dlhšiu dobu, ja ju trhám už asi dva mesiace. Ani zatiaľ nedrevnatie, tak ako reďkovka alebo kaleráb.
kecemis
Dakujem Vam vsetkym, ,mile nezne pohlavia, za pristavenie sa a nahliadnutie receptu. @alena45 tebe zvlast vdaka za podanie informacie. Ja pokial viem v urcitych druhoch jedal sa kvaka da nahradit tiez s Butternut squash (Cucurbita moschata). Prepacte, ale neviem ako sa tato tekvica da prelozit do slovenciny.
hanak
Včera manželka doniesla kvaku a že mám z toho čuda niečo stvoriť. A ja že čo, pre pána.......? A teraz to už viem, ale jej nepoviem! Dám jej to až na tanieri. Ďakujem Ti @kecemis , Tvoj recept prišiel o "5minút dvanásť".
kecemis
Som rad, ze som prisiel nacas. Nestava sa to tak casto. Dufam, ze manzelka bude spokojna.
hanak
@kecemis , kvaková premiére dopadla skvele. Mám pocit, že tá moja bosorka má ľúbi od obeda trošičku viac. Samozrejme, vďaka Tebe. Ďakujem za skvelý recept.
kecemis
@hanak som nesmierne poteseny. Aspon mas teraz recept, ktory mozes pouzit zakazdym ked budes chciet aby ta manzelka lubila o trochu viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia