Pstruh na smotanovom keli fotorecept

Dušan Platko
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 30. decembra 2015
Pstruh na smotanovom keli (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Pstruh dúhový:
4 ks
Smotanový kel:
600 g
100 ml
150 g
Baby zemiaky:
400 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pstruh dúhový: Pstruha očistíme od šupín. Vykrojíme dva rovnaké filety. Pomocou pinzety povyberáme kosti. Na rozpálenú panvicu dáme maslo a trošku soli. Každý filet pritlačíme na panvicu kožou dole, aby sa neskrútil. Okoreníme a na miernom ohni opečieme. Pstruha otočíme a odstavíme.


  2. 2

    Kel: Kel očistíme od vrchných listov. Oddelíme listy od hlúbu a vyrežeme hrubé časti. Kelové listy nakrájame na tenké rezance. Na rozpálenú panvicu dáme na kocky nakrájanú panchettu a restujeme. Pridáme kel, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou, ktorú necháme zredukovať.


  3. 3

    Zemiaky: Baby zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme a zohrejeme v rozpustenom masle. Pridáme petržlenovú vňať.


Diskusia k receptu