Pstruh na smotanovom keli fotorecept
Dušan Platko
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 30. decembra 2015
šéfkuchár Korzo café & restaurant v Bratislave, 30. decembra 2015

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pstruh dúhový: Pstruha očistíme od šupín. Vykrojíme dva rovnaké filety. Pomocou pinzety povyberáme kosti. Na rozpálenú panvicu dáme maslo a trošku soli. Každý filet pritlačíme na panvicu kožou dole, aby sa neskrútil. Okoreníme a na miernom ohni opečieme. Pstruha otočíme a odstavíme.
-
2
Kel: Kel očistíme od vrchných listov. Oddelíme listy od hlúbu a vyrežeme hrubé časti. Kelové listy nakrájame na tenké rezance. Na rozpálenú panvicu dáme na kocky nakrájanú panchettu a restujeme. Pridáme kel, osolíme a okoreníme. Podlejeme smotanou, ktorú necháme zredukovať.
-
3
Zemiaky: Baby zemiaky uvaríme v šupke. Uvarené zemiaky ošúpeme a zohrejeme v rozpustenom masle. Pridáme petržlenovú vňať.
Diskusia k receptu