Nepravá jaternicová kaša

kabi - bez fotkykabi, 11. októbra 2012

Tento recept mám od mojej svokry. Je to tip na veľmi rýchly obed. Robievam ho napríklad aj vtedy ak sa mi zvýši ryža z Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej svokry. Je to tip na veľmi rýchly obed. Robievam ho napríklad aj vtedy ak sa mi zvýši ryža z predošlého dňa.

2
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 uvarená
1 ks
1 ks
 alebo bravčová masť
 podľa chuti
  podľa chuti
  (podľa chuti)




Postup

  1. 1

    Cibuľu si nadrobno nakrájame a speníme na oleji alebo masti. Olej je síce zdravší, ale bravčová masť dá jedlu lepšiu autentickejšiu chuť :). Keď je cibuľa dozlata opražená pridáme paštétu. Ja používam hrubozrnnú paštétu Pikok z Lidla. Spolu chvíľu podusíme. Cca 2-3 minúty.

  2. 2

    Pridáme uvarenú ryžu a ešte chvíľu dusíme. Keď si ryžu varím kvôli tomuto jedlu, nenechávam ju uvariť úplne domäkka. Dodusí sa spolu s paštétou a nasiakne jej chuťou. Dochutíme podľa chuti soľou a korením, príp. majoránkou, kto má ako rád.

  3. 3

    Ako prílohu môžeme podávať varené alebo pečené zemiaky, ale výborná je aj s pečivom. A veľmi sa k tomu hodí cvikla :)

Diskusia k receptu

kabi
@turistka dúfam, že vám bude chutiť :) mne chutí viac ako tie jaternice z obchodu
svetlana9
úžasný nápadík - ide do KK a najbližšie v Lidli kúpim suroviny, cviklu som si zavarila a už sa na ňu teším
izabella929
nevymením za pravú jaternicu za nič na tomto svete.-))))ale ja mám pravú domácu jaternicu mňomkovú.-))))
fialka49
Ďakujem za rýchlovku, treba mať aj takéto niečo v rukáve.
mery8658
Výborne + pečená klobaska a s kyslou kapustou. Robievam - hotová mňamka pre tých čo nerobia pravé zabíjačky! Ak môžem doporučiť tak pridať na koniec korenie ZABIJAČKA /je na ňom nakreslená jaternička/ a pretlačený cesnak. Ja mám overenú pašteku z kauflandu je na nej nakreslené prasiatko.
jozka2
mnohokrat sa mi zvysi nedojedena pecenova pasteka vazena ,dobry napad ako to vyuzit
2010
Moja babka mam tymto vytvorom a podobnymi specialitami krmila tak pred 50 rokmi cez leto ked bola zatva a nebolo casu varit.
tanaivan
Tak toto je výborná a relatívne lacná rýchlovečka, vďaka za šikovné svokry (sú aj také, verte). V dnešnej uponáhlanej dobe sa veľmi hodia takéto rýchlovky, hlavne v pracovnom týždni, vtedy aj ja hľadám na "Vareche" niečo rýchle na večeru. Cez výkend sa už z jedlom môžeme trošku pohrať. Ďakujem.
monika456
paráda, toto som nepoznala, ukladám, je to výborný nápad na rýchlu večeru :)
mamatata2
Super nápad ako využiť zvyšnú ryžu. Keď boli deti malé, robievala som to takto, len miesto ryže som uvarila krúpky. Ďakujem za pripomenutie, aj za tip na paštétu, lebo niektoré pečeňové len prešli okolo pečienky. A možno ani to nie.
ria52
No aj ja mam svoj vek ale s tymto som sa este nestretla skusim urobit. Diky za recept.
amazonka29
...nám to tiež robievala mamina ked sme boli deti-je to geniálna rýchlostka s chlebom a kyslou uhorkou ako delaná...my sme dokonca ani cibuľku nedávali,len proste pečeňovú pašteku (alebo Májku) pridali k horúcej ryži (najlepšie sáčkovej) okorenili mletým korením a trochou majoránky a baštily sme...dakujem za pripomenutie tejto jednoduchej mňamky
turistka
@Kabi , dnes som sa pustila do Tvojho receptu, dala som si k zemiakom a kyslej kapuste. Pochutilo :-)
mesiar50
Výborne.Si moc kreatívna.Suroviny obsiahnuté
v pečeňovkách a paštétkách sú vlastne tie isté
ako suroviny pri domácich zabýjačkách pri výrobe
jaterníc.Meso z hláv , vnútornosti resp.br.pečeň.
Za recept ďakujem v budúcnosti ho určite využijem.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia