Tento recept mám od mojej svokry. Je to tip na veľmi rýchly obed. Robievam ho napríklad aj vtedy ak sa mi zvýši ryža z Zobraziť celý popisTento recept mám od mojej svokry. Je to tip na veľmi rýchly obed. Robievam ho napríklad aj vtedy ak sa mi zvýši ryža z predošlého dňa.
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu si nadrobno nakrájame a speníme na oleji alebo masti. Olej je síce zdravší, ale bravčová masť dá jedlu lepšiu autentickejšiu chuť :). Keď je cibuľa dozlata opražená pridáme paštétu. Ja používam hrubozrnnú paštétu Pikok z Lidla. Spolu chvíľu podusíme. Cca 2-3 minúty.
- 2
Pridáme uvarenú ryžu a ešte chvíľu dusíme. Keď si ryžu varím kvôli tomuto jedlu, nenechávam ju uvariť úplne domäkka. Dodusí sa spolu s paštétou a nasiakne jej chuťou. Dochutíme podľa chuti soľou a korením, príp. majoránkou, kto má ako rád.
- 3
Ako prílohu môžeme podávať varené alebo pečené zemiaky, ale výborná je aj s pečivom. A veľmi sa k tomu hodí cvikla :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
v pečeňovkách a paštétkách sú vlastne tie isté
ako suroviny pri domácich zabýjačkách pri výrobe
jaterníc.Meso z hláv , vnútornosti resp.br.pečeň.
Za recept ďakujem v budúcnosti ho určite využijem.