Zapečené hubové rizoto
Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžu opečieme na oleji, pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu soli a zalejeme 1,5 l vriacej vody. Na malom ohni dusíme 10 – 15 minút. Cibuľu opečieme na tuku, pridáme na malé kocky nakrájané huby, podlejeme vodou a chvíľku podusíme.
- 2
Túto zmes zmiešame s ryžou a dochutíme čiernym korením, prípadne soľou. Vtláčame do formy miskovitého tvaru, vyklopíme na plech.
- 3
Posypeme syrom zmiešaným s pažítkou a krátko zapekáme v rozohriatej rúre 3 až 5 minút. Podávame s kyslou uhorkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
1,15+1,5 sa nerovna 2,15, ale 2,65 !!!!!!!!!!, to len na okraj, inac rizoto normalne, v nasich zemepisnych sirkach takto upravovanu ryzu volame ,,judasina",