Zapečené hubové rizoto

Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Zapečené hubové rizoto
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
400 g
200 g
300 g




Postup

  1. 1

    Ryžu opečieme na oleji, pridáme kopcovitú polievkovú lyžicu soli a zalejeme 1,5 l vriacej vody. Na malom ohni dusíme 10 – 15 minút. Cibuľu opečieme na tuku, pridáme na malé kocky nakrájané huby, podlejeme vodou a chvíľku podusíme.

  2. 2

    Túto zmes zmiešame s ryžou a dochutíme čiernym korením, prípadne soľou. Vtláčame do formy miskovitého tvaru, vyklopíme na plech.

  3. 3

    Posypeme syrom zmiešaným s pažítkou a krátko zapekáme v rozohriatej rúre 3 až 5 minút. Podávame s kyslou uhorkou.

Diskusia k receptu

vcelka
Zaujímavé, že takto servírované rizoto v reštauráciách nerobia... a pritom, aký je to dobré a jednoduché servírovanie.
viera1
@grandma ,tak počítaj :1kg ryže = 1,15 l + 1,5 l vody = 2,15 l.Do 1 l dávam 1KL soli,čiže množstvo soli zodpovedá množstvu ryže + vody.
oldomachac
pani zlata(viera1) matematika prevazne vazne !!!!!!!!!!!!!!....................
1,15+1,5 sa nerovna 2,15, ale 2,65 !!!!!!!!!!, to len na okraj, inac rizoto normalne, v nasich zemepisnych sirkach takto upravovanu ryzu volame ,,judasina",
viera1
@oldomachac ,veru ,myslela som to dobre,že treba 2,5 KL soli a písala som to už postojačky pri odchode k lekárovi,tak sa ospravedlňujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia