Kačacia terina na medovom koláčiku
Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10, 40 minút
na 100, 175 °C
na 100, 175 °C
Postup
-
1
Z kačacej pečene odstránime žilky, nakrájame ju, osolíme, pridáme korenie, víno, 1 lyžičku medu a všetko pomiešame. Vkladáme do formy 15x10 cm, prikryjeme alobalom a 10 minút pečieme v rúre vyhriatej na 100 °C. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.
- 2
Vyšľaháme vajcia s cukrom a maslom do peny, pridáme med, múku, kypriaci prášok a pomiešame, vylejeme do formy a pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 175 °C.
- 3
Nakrájame olivy na malé kocky, zo 150 g cukru a 150 ml vody spravíme sirup, namáčame doň olivy, scedíme a necháme na suchom mieste. Servírujeme podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu