Kačacia terina na medovom koláčiku

Imre Bindics a Jozef Szerencsés
executive chef a šéfkuchár hotela Amade Chateau Vrakúň, 16. februára 2014
Kačacia terina na medovom koláčiku
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10, 40 minút
na 100, 175 °C

Suroviny

600 g
100 ml
podľa chuti
podľa chuti
60 g
100 g
270 g
150 ml
200 g
10 g
5 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Z kačacej pečene odstránime žilky, nakrájame ju, osolíme, pridáme korenie, víno, 1 lyžičku medu a všetko pomiešame. Vkladáme do formy 15x10 cm, prikryjeme alobalom a 10 minút pečieme v rúre vyhriatej na 100 °C. Necháme vychladnúť a dáme do chladničky.

  2. 2

    Vyšľaháme vajcia s cukrom a maslom do peny, pridáme med, múku, kypriaci prášok a pomiešame, vylejeme do formy a pečieme 40 minút v rúre vyhriatej na 175 °C.

  3. 3

    Nakrájame olivy na malé kocky, zo 150 g cukru a 150 ml vody spravíme sirup, namáčame doň olivy, scedíme a necháme na suchom mieste. Servírujeme podľa fantázie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia