Morčacie špízy s prošutom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 18. októbra 2015

Mala som veľké balenie morčacieho stehna vykosteného a bolo pekné, dalo sa z neho nakrájať pekné kocky..tak som urobila na nedeľný obed špízy..

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
50 g
4 ks
podľa chuti
1/2 PL




Postup

  1. 1

    Dostala som od susedky takéto krásne domáce prošuto..tá vôňa je úžasná..nepíšem ho po taliansky. .je to slovenský domáci výrobok...

    Morčacie špízy s prošutom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokúšala som sa nakrájať z neho úplne že tenké plátky..asi nemám vhodný nôž, ktorý by to dokázal tak na tenko pokrájať.../stihla som si aj prsty porezať/ nakrájané plátky som zrolovala a tak som napichovala na ihlicu..

    Morčacie špízy s prošutom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    striedavo som napichovala kocky mäsa,papriku pokrájanú na kocky, cibuľu, prošuto a šampiňóny som dala iba na začiatok a konce ihlice..na panvici som roztopila masť a opiekla som špízy zo všetkých strán..potom som ich osolila, okorenila, uložila na plech...trúbu som nechala vyhriať na 200 st. a piekli sa podliate vodou 40 min..

    Morčacie špízy s prošutom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ sa špízy piekli, umyla som zemiaky v šupke, pokrájala a opiekla na panvici..hotové jedlo som uložila na taniere...prajem vám dobrú chuť..

    Morčacie špízy s prošutom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
vyzerá to pekne a iste aj chutí. Ja som na moje špízové ihly takmer zabudla. vďaka za pripomenutie.
afataga
tusim ste mali morcaci vikend :-), jedlo vyzera vyborne
sracz
Vôbec mi nevadí hrúbka Tvojeho slovenského prušuta milá @izabella929 na špízových ihlách. Ako hovorí moja krajšia 1/2 (ja som tá "lepšia"), aspoň je do čoho kusnúť! Umelecké diela Tvojich šikovných rúk "načančané" do fantastických porcií, vždy reprezentujú dobro, lásku a úsmevy Tvojej osobnosti. Dýchajú domovom, voňajú človečinou! Maj krásne dni dcérenka moja, priateľka vzácna!
izabella929
Veľmi pekne vám všetkým ďakujem za milé slová aj pochvalu...) ste všetci úžasní a ja vás mám rada.
havino
fajné Izka, už sme dva roky do zadu nemali takýto falát prošuta z HR doma, pravidelne sme dostávali, k nemu aj dosku, aj nôž dlhokánsky na to určený a môj sa vyžíval, ked si krájal tenúčko, s mäsom super
izabella929
@havino , však toto, mám síce dlhý aj špicatý nôž, ale predsa si myslím, že nie je nôž ako nôž..a miesto toho, aby mi to krásne tenko krájal, vbehol mi do prsta, akoby mi nestačili obarené prsty na pravej tak mi vbehol nôž aj do ľavej a zákusok ešte nepokrájaný..pôjdem asi na kurz krájania prošuta k manželovi..)))alebo nekrájať to, čomu sa nerozumiem..))ďakujem pekne za komentár...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia