Pečená zelenina s bryndzou

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 17. mája 2015
Pečená zelenina s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g (rôzne druhy)
3 strúčiky
30 g
10 g
2 g
50 g
3 g (tymian)
100 g
80 g
20 g (alebo vínny)




Postup

  1. 1

    Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, ktoré ukladáme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme maslo, med, tymian a cesnak.

  2. 2

    Alobal zabalíme a pečieme v rúre pri 180 °C asi 60 minút. Vyberieme na tanier a pred podávaním posypeme čerstvou bryndzou a pokvapkáme balzamikovým octom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia