Pečená zelenina s bryndzou
Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 17. mája 2015
šéfkuchár Grandhotela v Starom Smokovci, 17. mája 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
60 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
600 g (rôzne druhy) |
|
3 strúčiky |
|
30 g |
|
10 g |
|
2 g |
|
50 g |
|
3 g (tymian) |
|
100 g |
|
80 g |
|
20 g (alebo vínny) |
|
Postup
-
1
Očistenú koreňovú zeleninu nakrájame na väčšie kúsky, ktoré ukladáme na alobal, osolíme, okoreníme, pridáme maslo, med, tymian a cesnak.
- 2
Alobal zabalíme a pečieme v rúre pri 180 °C asi 60 minút. Vyberieme na tanier a pred podávaním posypeme čerstvou bryndzou a pokvapkáme balzamikovým octom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu