Pizza roláda plnená cuketou, slaninkou a syrom
Tento receptík som dnes náhodou zachytila na nete. A keďže sa náramne hodil, vyskušala som...
Kuracie prsia s morčacou pečeňou, údenou slaninkou a ementálom
V nedeľu mám rada nenáročné a rýchle, ale chutné varenie.
Kačacie prsia sous vide s kapustovou štrúdľou
Na tomto jedle, ktoré pripravil šéfkuchár Ján Duda, si pochutnávali herci v slovenskom filme Dokonalosť...
Morčacie kúsky na červenej karí paste
Môj syn má rád morčacie mäso a ja zase rada jeho rýchlu úpravu. Chcel, aby...
Hovädzie so zeleninou
Tento receptík je naozaj chutný a nezvyčajná kombinácia zeleniny dodá tomu neskutočnú chuť.
Zapečené brokolicové cestoviny
Kuracie prsia si umyjeme očistíme a nakrájame na malé kocky alebo rezance. Potom prsíčka okoreníme, osolíme, pridáme...
Raw avokádovo-hrášková polievka
Chutná a hlavne zdravá nevarená raw zelená polievočka.
Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...
Zapekané šunkové fliačky s čubricou
Cestoviny máme radi. V každom prípade sa dá s nimi obohaťiť náš stôl. Sú použiteľné na mnoho...
Špaldovo-mrkvové placky
Pri odšťavovaní zeleninových štiav mi ostáva veľa zvyšnej drte. No čo s ňou? Tak aj toto...
Ryba na jednoducho
S prichádzajúcou jeseňou ma prepadáva nostalgia za JV Áziou. Celoročná priemerná teplota 30 stupňov, milí...
Gnocchi so špenátom a slaninou
Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja spolu s nakrájanou slaninou.
Mušle na thajský spôsob
Na oleji orestujeme nasekaný cesnak, mladú cibuľku a očistené mušle. Pridáme biele víno, nasekaný...
Grilovaný zubáč na hráškovom pyré
Dobré víno prináša pôžitok. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami. Keď sa však lahodné víno snúbi s vhodným jedlom, radosť...
Plnený kapustný list bez kapustného listu
Robil som plnený kapustný list, ale akosi sa mi trochu nedarilo, listy aj keď som obváral neboli mäkké a tak mi napadlo urobiť to bez toho listu......
Obrátené hovädzie rezne so syrom
Hoci je postup trochu netradičný a opražené rezne sa ešte zapekajú, chutia rovnako vynikajúco ako tie...
Vysmážaná treska s kokjtejlsósom
Tri vety o islandskej kuchyni. 1. Jej základom je rybacie a jahňacie mäso. 2....
Čertovské mäso s pečenými zemiakmi
Mäsonakrája me na cm. slíže, šampiňóny na plátky, cibuľu na kolieska a cesnak prelisujeme. V mise zmiešame...
Dolnozemská bravčová pečeň
Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...
Študentské hrianky
Na tento recept /robievali sme si to za mlada a keď bolo vysoko do hrnca/ som si...
Bravčový bôčik s krémovou tarhoňou so zeleninou
V profesionálnych kuchyniach sa mäso pripravuje už takmer výlučne len metódou sous vide. V domácnostiach ho možno nahradiť pomalým dusením v uzavretej nádobe v rúre....
Guľky z mletého mäsa v omáčke
K mletému mäsu pridáme na troche tuku urestovanú pokrájanú cibuľu, soľ, žemle, všetko dobre...
Indiánske rizoto s baklažánom, paprikou a špenatovým pureé
Recept trochu zložitý na prípravu, ale výsledok stojí za to!
Pomarančová quinoa s brokolicou a mrkvou
Moze sa pouzit len tak ako lahke jedlo, ale tak isto ako priloha.
Krémová cibuľačka
Lahodná krémová polievka vhodná nielen na obed, ale kľudne aj na večeru a do každého počasia....