Špenátové palacinky
Špenátové palacinky

Zapečené špenátové palacinky

radkad - fotkaradkad, 9. apríla 2019
Zapečené špenátové palacinky
Foto: radkad

Špenátové palacinky, zapečené v rúre

Suroviny

3 dcl
cca 200 g
2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
 (na potieranie panvice)
Plnka:
1 bal.
3 strúčiky
1 bal. (v črievku)
5 dkg (postrúhaný)
1 ks
1 ks malá
6 ks (nemusia byť)
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
Na zapečenie:
10 dkg




Postup

  1. 1

    Z vajec, sódy, múky a pochutín pripravíme cesto. Múky a minerálky dáme toľko, koľko asi bude treba na klasické palacinkové cesto. Na masle upečieme palacinky z oboch strán.

  2. 2

    Plnka: Cibuľku speníme na masle, pridáme pokrájané šampiňóny, špenátový pretlak a prelisovaný cesnak. Spolu podusíme... Potom pridáme tavený syr, vajce, dochutíme a pridáme nastrúhaný syr. Premiešame.

    Zapečené špenátové palacinky - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenou zmesou naplníme palacinky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme postrúhaným syrom a dáme pri 200 °C zapiecť.

Diskusia k receptu

farbuska
Nuž toto môže byť aj na zelený štvrtok. Vďaka za námet na alternatívu ku klasickému špenátovému prívarku.
1x radkad




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia