
Morčacie pečienky na kačacej masti
Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej...

Filety z tresky s mozarellou
Pripravíme filety , posypeme korením na ryby a na panvicu dáme maslo a naň potom dáme filety...

Kuracie satay s pálivým dipom
Čo je satay? Saté (satay) je veľmi obľúbený pokrm v Indonézii. Pripravuje sa z rôznych druhov mäsa, napr....

Cícer na paprike s Tofu
Vyskúšajte výživné a jednoduché jedlo s množstvom proteínov. Chutné Tofu v kombinácii s cícerom chutí...

Pečená hus plnená kyslou kapustou a jablkami
Vyčistenú a umytú hus zvnútra i zvonku osolíme a naplníme pokrájanou kyslou kapustou, ktorú pokvapkáme olejom, pomiešame s pokrájanými jablkami bez...

AVOCÁDO - BAKLAŽÁNOVÝ šalát
@jerica Máme v záhrade posadené baklažány tak si robievam šalátik s baklažánom samozrejme avokádo nesmie...

Fitness tofu halušky
Tofu najemno postrúhame, osolíme, pridáme vajce, lyžicu oleja a múku.

Farfalle s hlivou
Na trochu oleja dáme smažiť nadrobno nakrájanú cibuľu, keď už je sklovitá pridáme dva nadrobno nakrájané...

Žihľavový bulgur
Práve teraz je ten pravý čas na zbieranie mladej jemnučkej žihlavy plnej vitamínov, no najmä železa ;-)...

Bravčový kebab so šalviou
Do misy dáme všetky suroviny na kebab a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom 4 –...

Zemiakovo-krupicové šúľance s orechmi
Jedlá z cesta patria k mojim najobľúbenejším. Baví ma pripravovať ich tak, aby opäť lákali a prekvapovali....

Cícerovo-zemiaková tikka masala
Ahojte, do tohto receptu som použila tikka masala omáčku (nekupujem omáčky často ale občas prečo nie)....

Žobrácka pochúťka
Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

Záhradnícke rezne
Zadné hovädzie mäso pokrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime...

Kolienko na koreňovej zeleninke
Ahojte milovníci bravčového kolena. Pridávam tu recept, v ktorom som upiekol bravčové koleno s použitím...

Bezlepkové kysnuté kapustníky
Do vlažného mlieka nasypeme sušené droždie a lyžicu cukru, premiešame, aby sa droždie rozpustilo a...

Osso Buco
Toto talianske jedlo je pripravene z telaciaho stehna. Osso Buco mozete podavat s cestovinou, ci...

Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho....

Plnené zemiaky so sladkou pečenou brokolicou
Zemiaky riadne očistíme, osušíme, popichame vydličkou, potrieme olejom a dame upiect . Ked su mäkke, nechame trochu...

Chana Pindi
Cícer cez noc namočíme do vody (asi na 6 hodín). Cícer varíme v dostatočnom množstve slanej...

Pórovo-cuketový krém
Na masti (kto chce použije olej) si osmahneme nakrájaný pór, potom pridáme na kocky nakrájanú cuketu...

Ľahká večera z dusenej fazuľky
Zostala mi dusená fazuľka, stačí pridať pár detailov a rýchla večera je na stole.

Bezlepkové lievance s javorovým sirupom
Bezlepkové lievance si môžete veľmi jednoducho pripraviť s použitím našej zmesi na bezlepkové Palacinky Novalim...

Pangasius zapekaný v alobale
Robila som toť nedávno pangasa. Tento recept sa mi vydaril, chutil všetkým...

Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob
Sýte jedlo z panvice, ktoré je chutnou bezmäsitou variáciou talianského sedliackeho kuraťa.

Avokádo v cibulových kroužcích
I tohle je dělená strava, ale ve volném grafu. Jak známo, ikdyž je to...

Svieži šalátik z quinoy a čiernej fazule
Ďalší z menej tradičných šalátov - tentoraz z quinoy a čiernej fazule. Samotný ako ľahká večera,...

Kráľovské roštenky
tento recept nám varievala naša neb. mamka kým ešte mäso bolo lacne