Roláda z panenky a zo špargle s cviklovým pyré
Vhodné k svätokatarínskemu bielemu vínu.
„Harmonikové“ zemiaky
Zemiaky (najlepšie rovnakej veľkosti) narežeme tak, že použijeme dve varechy, medzi ktoré dáme zemiak...
Zapekané cestoviny s cukinou
Je to môj oblubený rýchly recept a oblížu si prsty všetci v rodine a chutil velmi aj...
Fritatta trošku inak
Priateľ dostal večer chuť na frittatu ale mne sa pravdu povediac nechcelo vyprážať hlavne kôli tej vôni...
Špargľa na dalmatínsky
Na začiatku jari sa na chorvátskom pobreží začína sezóna divej špargle. Rastie na poliach, popri...
Záhradnícke rezne
Zadné hovädzie mäso pokrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a poprášime...
Šampiňóny a pečené morčacie mäso s kokosovým mliekom
Toto je recept vymyslený, dalo by sa povedať "hospodárny", keďže som použila aj kúsok mäsa...
Vyprážaný haring (Fried Pickled Herring)
Marinovany haring je moja oblubena ryba . Recept som nasla medzi velkonocnymi specialitami, zaujal ...
Margotkové palacinky
Recept veľmi jednoduchý, proste si do vami zaužívaného palacinkového cesta pridáte nastrúhanú margotku:) Inak je to...
Tvarohovo-pudingové lievance z rúry
Znovu ďalšia variácia druhej večere odo mňa :) Vhodné do diéty.
Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...
Kačica na mede s ovocím
Kačicu umyjeme, očistíme a osušíme. Potom ju celú osolíme a posypeme rascou. Jablká a...
Kurča pečené u nás na Turky Day
My, teda ja s mojou krajšou a samozrejme, že aj lepšou ½, sme vlani...
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...
Kuřecí řízek v parmazánové strouhance
Řízky má rád snad každý, občas zkusím jinak než klasiku a vyplatí se!
Rajčinovo-cuketové cestoviny so syrom
Tento chutný recept dokáže pripraviť aj úplný začiatočník vo varení, tak veľa šťastia :)
Košíček
Kdysi dávno jsem to jedla v jedné restauraci , jmenovalo se to "Lázeňský košíček". Ten múj...
Šalátová a pórová polievka podľa Marcela Nemca
Tentokrát nám komik Marcel Nemec pripravil dve chutné polievky, ktorých príprava je skutočne jednoduchá a rýchla....
Škoricové gnocchi
Gnocchi nemusia byť pripravené len naslano, ale pochutnať sa dá aj na sladkej verzii.
Kuracie mäso s brokolicou
Kuracie prsia pokrájame na kúsky, opečieme na oleji, pridáme ružičky uvarenej brokolice a zalejeme šľahačkou....
Kuracie rezance na medovej horčici pod rukolovým šalátom
Pravdupovediac použité suroviny mali pôvodne skončiť v iných jedlách, no nakoniec sa ocitli v tomto bleskovom...
Hrianka s vajcom
Často a veľa varím, tak vymýšlam jedlá, ktoré sú jednoduché, rýchle a chutné....
Fazuľová polievka s mrveničkou
Mali sme zmrazené údené mäso a nevedel som čo s ním, tak som narýchlo spravil túto polievku,...
Jednoduchá krémová pórovo-špargľová polievka
Pochutili sme si. Pórová polievka mi v mojej zbierke krémových zeleninových polievok chýbala a keďže mi zvýšili kúsky zelenej špargle z iného receptu, pridala som ju k póru a vzniklá táto chutná polievočka....
Šošovicové karí s quinoou
Na oleji orestujeme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, ...
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...
Mäsové guľky podľa Gina Di Campa
Robíme často. V originálnom recepte je mäso teľacie. My robíme z morčacieho, je chudšie,...
Zeleninový švédsky koláč od svokry
Tento recept som dostala od svokry zo Svedska. Je to idealne lahke, zeleninove jedlo ktore...
Pripečený štricák eintopf
Mám rada recepty robené v jednom hrnci, bez zbytočného riadu a umývania . Pritom sú chutné a...
Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou...
Opečené domáce rezance s ovčím syrom podľa Cesminaz
Zostala mi doma pekná hrudka ovčieho syra, tak som pátrala po jeho užitočnom zužitkovaní. Natrafila...
Strapačková cesnačka
Klasika a neklasika. A dva recepty z toho istého. Toto je ten druhý. :-)