Avokádové „guacamole“ s kukuričnými plackami
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 23. augusta 2016
šéfkuchár hotela Mikado**** v Nitre, 23. augusta 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Na guacamole: | |
4 ks zrelé |
|
z 1 limetky |
|
10 g |
|
1 ks |
|
30 g čerstvý |
|
2 strúčiky |
|
2 ks |
|
Na kukuričné placky: | |
200 g sladká |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
z 1/2 limetky |
|
200 g |
|
5 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
10 g |
|
100 ml |
|
Postup
-
1
Avokádo prepolíme, vyberieme kôstku a vydlabeme. Cesnak a čili nasekáme nadrobno. Rajčiny vyfiletujeme a dužinu pokrájame na malé kocky. V miske s vidličkou všetko dôkladne premiešame. Pridáme nasekaný koriander, dochutíme limetkovou šťavou a soľou. Necháme v chladničke pol hodiny odstáť, aby sa spojili chute.
- 2
Červenú papriku a jarnú cibuľku nakrájame na malé kocky. V miske rozmiešame kyslú smotanu s vajcom, pridáme múku a kypriaci prášok, nakrájanú zeleninu a kukuricu. Dochutíme limetkovou kôrou a soľou.
- 3
V panvici zohrejeme olej a pečieme z každej strany placky do zlatohneda. Hotové placky necháme chvíľu postáť na papierovej utierke a podávame s avokádovým dipom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu