Foto: afataga
Takto podobne občas robievam chobotnicu, ale málokedy ju majú, tak som raz skúsila použiť kuracie prsia a je to dobré aj tak. Toto jedlo Zobraziť celý popisTakto podobne občas robievam chobotnicu, ale málokedy ju majú, tak som raz skúsila použiť kuracie prsia a je to dobré aj tak. Toto jedlo má tú výhodu, že sa dá urobiť naraz veeeeľa, napr. pre návštevu, záleží len od toho, aký máte veľký pekáč
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do pekáča som dala cibule pokrájané na 1/4 kolieska, 3 žlté a 2 červené, pokrájané kuracie prsia, celé olúpané strúčiky cesnaku, soľ, olej a ostatné koreniny, okrem tymiánu
-
2
Pomiešala som
-
3
Pridala som surové zemiaky nakrájané na kolieska, alebo osminky, ešte som trochu osolila a znova pomiešala, podliala som trochou vody, navrch som položila vetvičky tymiánu
-
4
Piekla som zakryté na 200° asi 60 min., vybrala som, ochutnala zemiak, ešte nebol hotový, zasa som premiešala a dala do rúry ešte na cca 15 min., jedlo je hotové, keď sú hotové zemiaky
-
5
Hotovo
..... ale chobotnica je mooooc mnam :-)