Jelenie medailóniky v orechovej kôrke

Tomáš Zemanovič
šéfkuchár hotela Panorama v Trenčianskych Tepliciach, 8. decembra 2015
Jelenie medailóniky v orechovej kôrke
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g bez kostí
100 g
50 g
20 g
2 ks
20 g
2 ks
800 g
100 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Očistené, umyté a osušené mäso roztlačíme rukou, nenaklepávame, osolíme, okoreníme a opečieme po oboch stranách asi 2 minúty.

  2. 2

    Z vyšľahaného bielka a mletých orechov spravíme hutnú zmes, ktorú nanesieme na opečené kúsky mäsa a dáme zapiecť do rúry. Na masle urestujeme prepolený fenikel.

  3. 3

    Očistenú kvaku uvaríme v osolenej vode. Rozmixujeme, pridáme maslo, smotanu, soľ, korenie a nastrúhaný muškátový oriešok.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia