Zapekané nokerlíky s viedenskou cibuľou

Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 22. januára 2012
Zapekané nokerlíky s viedenskou cibuľou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

400 g
4 ks
50 g
250 g strúhaný
200 ml
300 g, nakrájaná na kolieska
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Múku, vajcia a soľ spolu zmiešame a vypracujeme cesto na halušky, ktoré cez cedidlo pretrieme do horúcej vody a necháme povariť, kým nevyplávajú na povrch a potom ich scedíme.

  2. 2

    Na panvici rozpustíme maslo, pridáme halušky, orestujeme ich, pridáme syr a smotanu a necháme zhustnúť.

  3. 3

    Zmes vložíme do zapekacej misky a zapečieme pri 200 0C asi 6–8 minút a posypeme cibuľkou, ktorú sme obalili v múke a vypražili v oleji. Tip: na vyprážanie cibule môžeme použiť fritézu alebo hlbšiu panvicu a do omáčky môžeme pridať syrokrém.

Diskusia k receptu

sazuna
Hm, tak toto definitivne vyskusam!!!! uz teraz sa tesim :O)
zinnajdha
to je vytučovacia kúra ! - pre anorektičky... ha ha. Ja také nesmiem. Ale keď raz budem kosť a koža, určite sa tohto jedla najem.
matata1
ja nie som kosť a koža a veru sa takejto fajnotky najem.
grandma
4 ks vajec na 400 g múky nie je to trochu veľa?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia