Zapekané nokerlíky s viedenskou cibuľou
Anton Dubický
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 22. januára 2012
šéfkuchár Rezortu Drevenice v Terchovej a člen Gourmet klubu, 22. januára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Múku, vajcia a soľ spolu zmiešame a vypracujeme cesto na halušky, ktoré cez cedidlo pretrieme do horúcej vody a necháme povariť, kým nevyplávajú na povrch a potom ich scedíme.
- 2
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme halušky, orestujeme ich, pridáme syr a smotanu a necháme zhustnúť.
- 3
Zmes vložíme do zapekacej misky a zapečieme pri 200 0C asi 6–8 minút a posypeme cibuľkou, ktorú sme obalili v múke a vypražili v oleji. Tip: na vyprážanie cibule môžeme použiť fritézu alebo hlbšiu panvicu a do omáčky môžeme pridať syrokrém.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu