
Pečený kamenáč
Kamenáč, (Steinbutt, Rombo, Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi....

Balkánske lečo
Možno trochu zvláštny názov, ale ako som "kúpila" tak "predávam". Lečo obľubujem v akejkoľvek podobe,...

Kráľovské bagety s bravčovou panenkou
Tento recept mám od môjho priateľa, ktorý mi túto skvelú špecialitu pripravil na Valentína. Nechajte...

Plnené kuracie krídelká
Tento recept som získala od svojej známej a pretože je to jedlo velˇmi chutné a úsporné...

Vývar s kosťami z pečenej morky
Turkey Stock from Health Wire, pod týmto názvom som rcp na tento vývar prevzal z informačného...

Smažené kuřecí kapsy plněné uzeným masem
Kuřecí prsa rozdělíme na 4 díly, uděláme kapsy, osolíme a opepříme a do každé kapsy...

Kvakový eintopf
Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som...

Husacie stehno nadivoko
Hus s kapustou, pečeň v lokši... hody sa najčastejšie krútia okolo klasiky. Dokonalosť mäska...

Koláč trio
Cesto: vyšľaháme sneh, v inej nádobe žĺtky s cukrom a postupne pridáme olej, vodu, ...

Meteník
U nás ho voláme, že je to osúch. Je rýchly, lacný a je dobry. Moji chlapi ho...

Pikantná sardinková nátierka
Omylom som kúpila sardinky v pikantnom náleve. Skúsila som z nej urobiť nátierku a bola nad...

Kukuričné špagety na spôsob aglio olio
Zbožňujeme kukuričné špagety a čím jednoduchšie tým lepšie. Vyskúšajte aglio olio aj Vy :-)

Syrovo-hrášková ryža s kuracími kúskami
Jednoduchá ryža s tvrdým a balkánskym syrom, premiešaná s hráškom a bylinkovými kuracími kúskami.

Hydinové závitky so sladkokyslou omáčkou
Mäso nakrájame na tenké prúžky. Sklenené rezance zalejeme vriacou vodou a necháme stáť. Rajčiaky, ...

Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...

Kuracia alebo kačacia roláda
Tento recept je pôvodne určený pre kačice ale keďže sa k nej tak často nedostanem tak som...

Kalorická bomba z kuracej pečienky
Toto jedlo zbožňujem, aj keď by som si takéto veci nemala povoľovať jesť. Ale...

Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....

Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...

Bravčové líčka na bielom víne
Podarilo sa mi po prvýkrát kúpiť u nášho mäsiara bravčové líčka a pripravila som ich na bielom...

Morčacie juhočínske mäsko v slovenskej kuchyni
Túto pochúťku robievam rada, (recept mám z knižky viď. foto), lebo je málopracná, ...

Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde
Chutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou...

Karé s kuriatkami
Po nakupe si maso nakrajajte prblizne na 2cm platky a okorente. Z chladnicky ho vyberte az hodinu...

Špaldové lokše
Začala kačacia sezóna a k nej automaticky patria domáce lokše :-) Ak máte chuť na zdravšiu verziu...

Grilovaná sviečkovica s plnenými šampiňónmi
Jedlo, ktoré môžete pripraviť aj vonku na grile. :-)

Plnené bravčové karé na grile
Včera som sa rozhodla urobiť rýchlovku z bravčového karé. Môj recept je jednoduchý a jeho výsledok...

Krkovička na cesnaku
Krkovičku nakrájame na rezne a vyklepeme. Pripravíme si marinádu z oleja, grilovacieho korenia a cesnaku nakrájaného...

Volské oko nasladko
Tváří se jako volská oka, ale nejsou to volská oka :) Toto jídlo jsem dělávala dětem,...