Fazuľa s kyslou kapustou

hanach - bez fotkyhanach, 6. augusta 2011

Suroviny

1 kg
1/2 kg
3 kusy
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    cez noc namočenú fazuľu /suchú/ dáme variť do slanej vody s čiernym celým korením. Osobitne dám uvariť kyslú kapustu /scediť/ + bobkový list a nové korenie, môže byť aj rasca celá. Do uvarenej fazuľe pridám 2-3 väčšie zemiaky uvariť. Spojiť s kyslou kapustou dať bielu zápražku + zátrepku /1 lyžica hladkej múky a mlieko podľa veľkosti hrnca a akú chceme mať hustotu. Nechať prevariť s octom. Podávame s chlebom. /Jedlo je dietne, zdravé a chutné bez smotany a klobásy/.

Diskusia k receptu

karolka
Pokiaľ viem, strukoviny sa nevaria so soľou, soľ sa pridáva k takmer uvareným strukovinám (fazuli)
lubicahr
Ja davam pod kapustu na koliecka nakrajanu klobasku najlepsie pikantnu a aj cibulku poprazim .Na koniec pridam smotanu nie mlieko a nedavam muku polievka je husta dost ked sa to vsetko zmiesa .Je ozaj dobra.
lubicahr
Nedavat ani ocot kapusta je kysla dost ,ale kazdy nech skusi podla svojej chuti
marienka44
@Hanach , asi zauradoval skriatok a v Tvojom texte sa opakovali vety. :-) Nevadi, vitam Ta na nasej Vareche. Je nas tu vela, ako jedna rodina. Tesime sa na Tvoje recepty. Musis si zvyknut aj na kritiku, ale je to myslene v dobrom.
hanach
Samozrejme, marienka 44 dík, ja som taká, kritika poučí a naučí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia