Foto: patroveckypitrs
Tento recept mám od príbuzného robí si ho často no už aj ja keď mám chuť na bravčovú pečeň. Je to delikatesa a veľmi Zobraziť celý popisTento recept mám od príbuzného robí si ho často no už aj ja keď mám chuť na bravčovú pečeň. Je to delikatesa a veľmi mi chutí. A korenie naň použité je vhodné na úpravu pečene aj paštéty z nej na rôzne spôsoby.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si korenie z tejto dávky je toho podstatne viac ako je treba na recept. Veď ono sa minie na rôzne jedľa s pečienkou. Tie väčšie korenia sa zle melú v mlynčeku na korenie tak som použil klasicky kladivkový mlynček. Potom som to zomlel na malom mlynčeku. Toto korenie som dal do malej misky s olejom a nechal postáť hodinu. Dobré sa to spojilo s olejom. Chcel som dať viac obrázkov spolu no neviem to tak najskôr kladivkový mlynček.
-
2
A pridanie do oleja .
-
3
Pečeň som nakrájal na rezne asi 1cm aj viac hrubé ak sa podarilo nech je do čoho zahryznúť. Rezne z pečienky som natrel pripraveným korením a nechal postať asi hodinu nech to do seba natiahnú veď už žiadne iné dochutenie pečienky nebude.
-
4
Zatiaľ som si pripravil ostatne suroviny. Jablka som umyl osušil vykrojil jadrovníky a narezal kolieska asi cm hrubé. Šupu som nechal na jablkách.
-
5
Slaninku som si nakrájal na slížiky a cibuľu na polku a potom na hrubšie kúsky.
-
6
Kaiserky som prerezal na polky.
-
7
Na suchej horúcej panvici so kaiserky opiekol prerezanú časť a odložil so každú polku na pripravený plech ktorý pôde do rúry.
-
8
Do tej istej suchej panvice som dal najskôr nakrájanú slaninu škvariť ktorá vytvorí masť. Pozor prská to. Slaninku som na panvici dal ku kraju a opiekol som tam z oboch strán pečeň tak nech je v strede ešte červena.
-
9
Pečeň som odložil bokom.
-
10
Do panvice som dal teraz opiecť jablka slanina tam stále je a robia sa s nej oškvarky treba regulovať sporák nech nezhorí. Jablka som opiekol z jednej aj druhej strany vonia to riadne. Potom so jablka odložil bokom.
-
11
Keď som jablka vybral tak som do panvice dal restovať cibuľu a panvicu prikryl pokrievkou.
-
12
AK už aj cibuľa bola mäkká a voňavučká tak som odobral s panvice polku hmoty a rozdelil na pripravené kaiserky. A druhu polku cibule som nechal v panvici s tej pôjde omáčka na ochutenie jedľa.
-
13
Na kaiserku s cibuľou som položil opečenú pečeň.
-
14
Na pečeň som dal opečené jablka. Do otvoru na nich som dal kúsok uhorky a plátok kapie. dal som to zapiecť do rúry na 200°C na 15 minút.( podla typu rúry) Zatiaľ som si urobil z druhej polovice cibule na panvici prílohu na doladenie chute jedla.
-
15
Do horúcej panvice som prilial víno a retiazkovú marhuľu. Ďalej som tam pridal šípkový lekvár s medom a celé to premiešal a nechal variť chvíľu a potom som pridal rozmiešaný zemiakový škrob v troške vody. Varil som to ďalej až to pekne zhustlo. Napokon som omáčku pridal na tanier k jedlu na dochutenie. Takže ak som Vám narobil chúťky môžete si spraviť a prajem dobrú chuť.
-
16
Takto vyzerá hotový hamburger ako to volá príbuzný. Teba naň veľké ústa.
-
17
Tu je ešte zloženie korenia ktoré som použil na tento recept. Takže som použil, len toto korenie a žiadnu soľ. Toto korenie ochutilo nie len pečeň, ale cele jedlo. Korenie na paštéty a pečienky a ich výrobky. 5 guličiek borievky, 5 guličiek nové korenie, korenie 4 farieb a z každej farby po 10 guliek, sušené kozáky 5 g, paprika mletá sladká 1/2 Kl, muškátový oriešok nadrhnutý 1/4 KL, 4 čili papričky malé, bobkový list 4 kusý, sušená bazalka 1/4 KL, sušený tymian 1/4 KL, aníz sušený 1/4 KL, majorán 1/2 KL, koriander 1/4 KL, muškátový kvet 1/4 KL, klinčeky 5 kusov, sušený zázvor 1/4 KL. Tak to je všetko.
Tvoj "chlapský" recept sa mi páči a síce si budem musieť trochu upraviť ten alkohol a korenie, ale ako inšpirácia mi padne vhod. Ďakujem a prajem pekný večer :-)