
Polievka s ľadovým šalátom
Keď som bola malé dieťa, nemala som rada polievky a ešte keď tam bol zeler alebo...

Praženica so strúhaným jablkom
Rokmi praxe som nadobudol presvedčenie, hraničiace až s istotou, že najchutnejšia praženica je už od...

Rizoto Gharch Polow
Iran je krajina kde miesaju ryzu so zemiakmi, kapustou, sosovicou, mrkvou ci hribami ale...

Pečené kačacie stehno s kukuricou a lokšami
Nedeľný obed s kačacím stehnom, červeným vínom s kukuricou a lokšami.

Buchty na pare s kombinovanou plnkou
Svojho času ma naša spoluvareška Izabella929 zaujala aj svojimi mixtúrami džemov a lekvárov, tak som skúsil...

Bravčová panenka v kelovom liste
Potrebujeme 4 kusy panenky. Kelový list oblanžírujeme, na list položíme šunku, syr, panenku,...

Zemiakovo-rybacie fašírky s petržlenovou omáčkou
Ja som použila lososa, ale môže sa použiť ryba aká vám chutí. Množstvo surovín je...

Syrové červené enchiladas
Enchiladas je mexické jedlo, ktoré sa podáva najmä na raňajky. Má rôzne variácie (červené, ...

Cannelloni plnené špenátom, kuracím mäsom a fetou
Na panvici si pripravíme špenát ku ktorému pridáme 4 strúčiky cesnaku, trošku soli, korenia a...

Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...

Pšenično - sójové plátky s omáčkou zo zeleného korenia
V panvici rozohrejeme 2 PL masla a 2 PL oleja.

Kapustnica podľa Bogara
hladní po dovolenke a čo na rýchlo urobiť ? :) no jednoznačne kapustnicu :) receptov je tu...

Perlička na smotane
Dostala som v práci výslužku, tak šup do kuchyne experimentovať. Hovorí sa že mäso z...

Mikulášska mňamka
Konečne som po dlhej dobe v nedeľu varila ja. A toto je výsledok :-) Dúfam že...

Çoban Kavurma - Turecko
Jednoduché jedlo (pečené pastierske mäso), ktoré sa v Turecku často pripravuje počas Ramadánu. Pripravuje sa...

Vepřová plec po Bakoňsku
A opět si hraji s ohněm , když na tyto stránky dávám jídlo , které je asi...

Hovädzie s fazuľou a krúpami - eintopf
Ďalšie hrejivé, bohaté zimné jedlo z jedného hrnca...

Uzlíky plnené šunkou s bryndzou a slaninkou
Tieto uzlíky zvyknem robiť ako vložku do zeleninových polievok. Teraz som ich vyskúšala urobiť ako hlavné...

Špargľa s medvedím cesnakom
... a ešte mozzarellou a nakladaným ružovým zázvorom. Ono to vlastne ani nie je recept,...

Cachochbilli /fotorecept/
Cachochbilli je u nás menej známa úprava kuraťa. Recept pochádza z Gruzie. Podľa neho pripravené...

Srnčie plece rolované
Niekedy sa dobrí ľudia zmilujú a podarujú nám niečo prírodne odchované /pozdravujem týmto Martina :) / a...

Pirohy so zemiakovo-bryndzovou náplňou i so slivkovým lekvárom
Chutné tradičné slovenské jedlo s menšími regionálnymi obmenami v názve, surovinách na prípravu cesta, plnkách....

Zabíjačková špecialita zo žitného ostrova
Na zabíjačke u nás to býval prvý teplý pokrm, ktorý sa podával. Bývalo to okolo...

Kurací rýchlik
Nechce sa mi variť a ani nič extra vymýšľať, takže - rýchlovka, chuťovka a šetrenie...

Jednoduché Sabdží
Toto jedlo si veľmi rada pripravím večer a ráno nabalím do práce. Základ som čerpala ...

Pstruh pečený na masle s mandľami
Rada takto pripravujem pstruha. Je to rýchle a chutí to veľmi dobré.

Paprikáš z kuracích pŕs s cuketkami a hubami
Varianty slávnych chutných slovenských paprikášov sú nevyčerpateľné. Tentoraz som ho uvaril s mladou zelenou i žltou...

Zapečená cvikla so šampiňonmi, balkánskym syrom a figovým balzamikom
Čerstvú cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky, so šampiňónmi spáchame to isté. Pokvapkáme olivovým olejom...

Pošírovaná bravčová panenka s marinovanými hubami
Očistenú panenku namarinujeme do hľuzovkového oleja, byliniek a ochutíme soľou a korením. Zabalíme do fresh...