Letný zeleninový hrniec s mletým jahňacím mäsom fotorecept
Foto: pusta
V lete dobre padnú zeleninové jedlá kombinované s mäsom.
porcií
príprava
na 90 °C
Suroviny
600 g mleté |
|
1 ks stredene veľká |
|
250 ml domáca |
|
2 strúčiky |
|
1 ks čerstvá stredne veľká |
|
400 g mladá |
|
400 g čerstvé (alebo mrazené) |
|
200 g nové |
|
podľa chuti čerstvý (alebo sušený) |
|
podľa chuti čerstvý (alebo sušený) |
|
podľa chuti čerstvo mleté |
|
podľa chuti |
|
3-4 PL |
|
podľa potreby horúca |
|
Postup
-
1
Na olivovom oleji som orestovala cibuľu pokrájanú na kocky do sklovita,...
-
2
...domácu paradajkovú šťavu,...
-
3
...cesnak pokrájaný na plátky,...
-
4
...pridala som mleté jahňacie mäso, okorenila som ho čerstvo mletým čiernym korením, nesolila som, aby mäsko zostalo šťavnaté,...
-
5
...za stáleho miešania som mäsko restovala, kým sa zatiahlo,...
-
6
...ked sa odparila tekutina až na tuk, pridala som mrkvu pokrájanú na silnejšie kolieska, nechala som ju za stáleho miešania skaramelizovať,...
-
7
...nasledovala cuketa pokrájanná na kocky, opiekla som ju,...
-
8
...okorenila čerstvo mletým čiernym korením,...
-
9
...pridala som nové zemiaky, pokrájané na kocky, tymián, rozmarín,...
-
10
...podliala som všetko horúcou vodou, osolila, kto má po ruke domáci mäsový vývar, môže ho použiť, ale potom nesolí...
-
11
...prikryla pokrievkou a dusila som na strednom plameni,...
-
12
....ked bolo všetko takmer mäkké, pridala som zelené fazuľky, mala som mrazené...
-
13
...už bez pokrievky dovarila, aby zeleninka zostala al dente,...
-
14
...podávala som horúce bez prílohy, tí hladnejší môžu zajedať krajcom čerstvého domáceho chlebíka,..
-
15
..ide o príjemný chutný eintopf z letnej zeleninky a mletého jahňacieho mäska, môžete použiť aj iné mäso podľa vlastného výberu
Diskusia k receptu