Tekvicový prívarok so zemiakovo - hubovými plackami fotorecept
Suroviny
| Zemiakovo - hubové placky: | |
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 15 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 - 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| Tekvicový prívarok: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 strúčiky | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Zemiaky (480g) očistíme, nakrájame na kocky a v osolenej vode uvaríme domäkka. Po uvarení zľahka roztlačíme.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Jarnú cibuľku speníme na 2 PL oleja,
                                                     - 
                                                    3
                                                    
pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny (230g) a spolu opekáme cca 5 minút. Ochutíme soľou, čiernym korením a mletou rascou.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Pridáme zemiaky a krátko spolu prehrejeme. Odstavíme.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Pridáme cícerovú múku,
                                                     - 
                                                    6
                                                    
petržlenovú vňať a premiešame. Z hmoty tvarujeme placky. Obalíme strúhanke, rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme zvyšným olejom a upečieme v rozpálenej rúre do zlatohneda. Ja som použila funkciu gril. Placky som počas pečenia raz otočila.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Na tekvicový prívarok si očistíme cesnak a nakrájame cibuľu. Tekvicu ošúpeme a nastrúhame.
                                                     - 
                                                    8
                                                    
Na oleji speníme cibuľu. Pridáme strúčik roztlačeného cesnaku a krátko opražíme.
                                                     - 
                                                    9
                                                    
Pridáme strúhanú tekvicu, trochu vody a hrniec prikryjeme. Dusíme, kým sa tekvica nerozvarí. Ochutíme soľou, muškátovým orieškom a čiernym korením.Niekoľko minút varíme odkryté, aby sa prebytočná tekutina odparila. Na záver pridáme zvyšný cesnak a citrónovú šťavu.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu