Foto: andiss
Receptík mám od jednej známej - Denisky. Po prvom pokuse som sa zamilovala do tohto jedla a poviem vám, z panvice, na ktorej som Zobraziť celý popisReceptík mám od jednej známej - Denisky. Po prvom pokuse som sa zamilovala do tohto jedla a poviem vám, z panvice, na ktorej som to robila len tak ubúdalo. Je dobré občas zaradiť aj toto mäsko do jedálnička, radšej si však kupujem 100% mleté hovädzie mäsko ako to, čo je zmiešané s bravčovým. Je to v celku jednoduché, možno vyskúšate a zachutí aj vám.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji trošku osmahneme cibuľku nakrájanú na kocky. Mäsko ochutíme koreninami, prelisovaným cesnakom, premiešame, aby sa chute spojili a koreniny boli všade. Pridáme k cibuľke, trošku poodelujeme vareškou a necháme dusiť asi 15 minút.
- 2
Keď už mäsko postupne zmäklo a chytilo svoju farbu, pridáme hrášok, podlejeme paradajkovým pyré, ale tak, aby v ňom mäsko neplávalo, avšak bolo šťavnaté. Každý môže podľa svojho gusta ;) Premiešame a necháme dusiť ešte asi 5 minút a vypneme.
- 3
Podávame s ryžou, napr. Basmati, ktorú varíme asi 8 minút v osolenej vode. Dáme do cedníka a načechreme vidličkou. Zeleninka je vítaná tiež, mne sa hodili kyslé uhorky. Ochutnať som dala aj našim doma a chutilo. Najmä tatino to " zmastil " jedna radosť :)).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@afataga dakujem :)) clovek si to casom na sebe odsleduje, ze rozne prichucovadla a pod. nevplyvaju dobre na zdravicko.