Podomácky vymyslený recept, ktorý sa môže podávať ako horúci tak aj studený. Zdravú majonézu máte vyrobenú za 5 minút a je len viacmenej na Zobraziť celý popisPodomácky vymyslený recept, ktorý sa môže podávať ako horúci tak aj studený. Zdravú majonézu máte vyrobenú za 5 minút a je len viacmenej na vás, čo všetko si do nej dáte. Nezabudnite na cesnak a bazalku ;) Tak poďme na to ....
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Majonéza : | |
| 1 ks |
|
| 4 ČL |
|
| 4 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| štipka |
|
| Ostatné : | |
| 1/2 bal. |
|
|
|
|
| 1 bal. |
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| 1 strúčik |
|
| 2 PL |
|
| podľa chuti |
|
| 2 ČL |
|
Postup
-
1
Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny. Kým sa cestoviny varia, spravíme si našu fit majonézu. Do hrnca dáme uvariť vajíčko na tvrdo. Po uvarení žĺtok vyberieme, zmixujeme s cottage cheesom, tvarohom a horčicou a dochutíme štipkou soli. Soľ môžete pridať aj neskôr, keď majonézu zmiešate s cestovinami.
- 2
Zarovno vajíčka dávame variť aj brokolicu. Kým sa brokolica varí, nakrájame si cherry paradajky na mesiačiky. Variť nechajte asi tak 10 minút. Potom vypnite, a nakrájajte nadrobno. Keď máme všetko pripravené, môžeme začať s miešaním a dochucovaním.
- 3
Penne scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme majonézu, citrónovú šťavu, kúsok soli, cesnak pretlačený a bazalku. Môžete pridať aj iný syr ( hermelin napr. ), alebo šunku. Premiešame, pridáme zeleninu a ako posledné si na cestoviny nakrájame parmezán. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu