Fit penne s brokolicou a parmezánom

kristtin - fotkakristtin, 28. októbra 2013
Fit penne s brokolicou a parmezánom
Foto: kristtin

Podomácky vymyslený recept, ktorý sa môže podávať ako horúci tak aj studený. Zdravú majonézu máte vyrobenú za 5 minút a je len viacmenej na vás, čo všetko si do nej dáte. Nezabudnite na cesnak a bazalku ;) Tak poďme na to ....

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Majonéza :
1 ks
4 ČL
4 ČL
1 ČL
štipka
Ostatné :
1/2 bal.
1 bal.
1 ČL
1 strúčik
2 PL
podľa chuti
2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny. Kým sa cestoviny varia, spravíme si našu fit majonézu. Do hrnca dáme uvariť vajíčko na tvrdo. Po uvarení žĺtok vyberieme, zmixujeme s cottage cheesom, tvarohom a horčicou a dochutíme štipkou soli. Soľ môžete pridať aj neskôr, keď majonézu zmiešate s cestovinami.

  2. 2

    Zarovno vajíčka dávame variť aj brokolicu. Kým sa brokolica varí, nakrájame si cherry paradajky na mesiačiky. Variť nechajte asi tak 10 minút. Potom vypnite, a nakrájajte nadrobno. Keď máme všetko pripravené, môžeme začať s miešaním a dochucovaním.

  3. 3

    Penne scedíme a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme majonézu, citrónovú šťavu, kúsok soli, cesnak pretlačený a bazalku. Môžete pridať aj iný syr ( hermelin napr. ), alebo šunku. Premiešame, pridáme zeleninu a ako posledné si na cestoviny nakrájame parmezán. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
vynikajúca práca. veľmi sa mi páči tvoja fotka, použité suroviny aj popis, naozaj skvelý recept. tá majonéza nemá chybu, od originálu má ďaleko, ale presne takéto moderné, chytré a zdravé úpravy mám rád. odskúšam, ak mi zachutí (o čom nepochybujem, všetky suroviny používam často) určite zaradím medzi základné "polotovary" mojej kuchyne. vďaka a veľa ďalších dobrých nápadov ! ;)
Recept nie je zly,celkom dobry,az na tu majonezu:vsetko odtucnene,sa moc bojis tuku vsak?:-) Nemam doveru k tymto odtucnenym vyrobkom.Vacsinou su napchane kdejakou chemiou,aby to drzalo vobec tvar a malo nejaku chut a nie zriedka obsahuju tieto light vyrobky aj latky na povzbudzovanie chuti,aby sa toho zjedlo viac ...vrcholom su light jogurty,riedka osladena sladidlom zafarbena voda.Nemyslim si,ze to je spravny tah na udrzanie linie,alebo zdravia.Menej je niekedy viac.
suhlasim s @Marianne , este stale pretrvava medzi ludmi nespravny nazor, ze sa pribera z tuku. Pribera sa z bielej muky, z bieleho cukru a nezdrave je jest privela zivocisnych tukov. Nezdrave su "nezdrave" rastlinne oleje, ale NEPRIBERA sa z nich. Omnoho lepsie je napr. dat si kvalitne tucnejsie mliecne produkty, ako odtucnene, ktore su nadstavovane skrobmi a dalsimi sajrajtami. Aj vapnika ziskate viac z tucnejsich produktov, ako tych odtucnenych. Ked je majoneza urobena z dobreho oleja, tak uplne v pohode sa moze konzumovat bez strachu, ze to zanecha nove faldiky na postave. Viac skody mozno napachaju cestoviny z bielej muky. Mimochodom: ked chlieb pokvapkate kvalitnym rastlinnym olejom, znizi sa jeho glykemicky index, co je velmi prinosne pri nepriberani resp. chudnuti....
v pohode by som si taký šalát dala, tiež vymením light za klasiku. to sú tie jednostranné čudnosti v duchu "pozri, toto sme nedali, lebo ti to škodí", zabudnú dodať "aj to, čo sme pridali ti škodí, ale to teraz neriešme..." :-(
kazdy nech papa co mu chuti ;) samozrejme ze za light veci sa daju obmenit tie plnotucne..pre mna by to ale bolo moc zjest plnotucny tvaroh a zaroven aj cottage cheese a aj parmezan..Preto kombinujem plnotucne s light.. chuti mi to tak a nie je to tazke na zaludok
FAJN, pochvala! Až na ten "kúsok" soli, čo mi vyčarilo úsmev /nič v zlom, pobavenie dobre padne/, je to OK. Ukladám do KK!
no ja som to myslela viacmenej nech si kazdy podla seba dochuti soľou..ja moc slane nelubim ale pre niekoho by to mohlo byt malo...tak teda kusok kolko kazdy chce ;)

Pridaj komentár k receptu: