Orechová bábovka s rumom
Foto: palma
Chutná orechová bábovka s rumom, ktorá sa výborne hodí k rannému čaju.
50-60 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
200 g |
|
4 ks |
|
150 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
50 g |
|
0,4 cl |
|
1/2 ks |
|
1 PL (na vymastenie plechu) |
|
1 PL (na vysypanie plechu) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte formu na bábovku. Hrozienka zalejte rumom a nechajte chvíľu odstáť. Oddeľte bielky od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
- 2
Na záver pridajte hrozienka spolu s rumom a vylejte do formy na bábovku. Bábovku pečte pri teplote 170 °C približne 50 - 60 minút.
- 3
Po upečení bábovku nechajte vychladnúť a vyklopte z formy. Nakoniec posypte práškovým cukrom na ozdobu.
Tiež orechová bábovka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu