Orechová bábovka
Orechová bábovka

Orechová bábovka s rumom

palma - fotkapalma, 15. marca 2017. Komerčný recept.
Orechová bábovka s rumom
Foto: palma

Chutná orechová bábovka s rumom, ktorá sa výborne hodí k rannému čaju.

50-60 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
4 ks
150 g
200 g
200 ml
200 ml
50 g
0,4 cl
1/2 ks
1 PL (na vymastenie plechu)
1 PL (na vysypanie plechu)
1 PL




Postup

  1. 1

    Vyhrejte rúru na 200 °C a vymažte formu na bábovku. Hrozienka zalejte rumom a nechajte chvíľu odstáť. Oddeľte bielky od žĺtkov a tie vyšľahajte spolu s cukrom. Pridajte múku s práškom do pečiva, orechy, olej, smotanu a všetko dobre premiešajte. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.

  2. 2

    Na záver pridajte hrozienka spolu s rumom a vylejte do formy na bábovku. Bábovku pečte pri teplote 170 °C približne 50 - 60 minút.

  3. 3

    Po upečení bábovku nechajte vychladnúť a vyklopte z formy. Nakoniec posypte práškovým cukrom na ozdobu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia