Stehná v husacej masti

Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 19. januára 2012
Stehná v husacej masti
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 ks (kačacie)
1 vetvička
z 1 pomaranča
1000 g




Postup

  1. 1

    Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a kôru z pomaranča. Prikryjeme fóliou a necháme marinovať 24 hodín. Potom ich opláchneme a osušíme.

  2. 2

    V hrnci roztopíme masť, vložíme do nej stehná, prikryjeme a pomalým varením v rúre pri teplote 125 oC konfitujeme 3,5 hodiny.

  3. 3

    Takto pripravené stehná môžeme nechať v masti vychladnúť a stuhnúť a takto zakonzervované mäso vydrží v chladničke aj pol roka. Ako príloha sú vhodné uvarené krúpy a kyslá kapusta.

Diskusia k receptu

sjuz
Toto som robila presne pred troma dňami. No konfitovala som pri teplote 75 st. C, asi 7 hodín.
Stehná už ležia pod masťou v pivnici, vraj sú najlepšie tak po dvoch - troch až piatich mesiacoch. To bude fuška, ustrážiť ich pred manželom...:))
evusik
@sjuz ja by som mala problém ustrážiť to sama pred sebou.... parádny recept, pritom tak slovenská klasika :-)
babidka
Konfitovane kacacie stehienka milujem! Bohuzial ale neviem , ako chutia po mesiaci- nieto po troch ci piatich :-))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia