Stehná v husacej masti
Roman Kováč
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 19. januára 2012
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 19. januára 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a kôru z pomaranča. Prikryjeme fóliou a necháme marinovať 24 hodín. Potom ich opláchneme a osušíme.
- 2
V hrnci roztopíme masť, vložíme do nej stehná, prikryjeme a pomalým varením v rúre pri teplote 125 oC konfitujeme 3,5 hodiny.
- 3
Takto pripravené stehná môžeme nechať v masti vychladnúť a stuhnúť a takto zakonzervované mäso vydrží v chladničke aj pol roka. Ako príloha sú vhodné uvarené krúpy a kyslá kapusta.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Stehná už ležia pod masťou v pivnici, vraj sú najlepšie tak po dvoch - troch až piatich mesiacoch. To bude fuška, ustrážiť ich pred manželom...:))