Foto: dvorka
Mám rada karfiol na akýkoľvek spôsob. Tentokrát som urobila rýchlovku z mála surovín. Množstvo surovín je len približné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nastrúhala som si na väčších slzičkách surový karfiol, na malých slzičkách syr. Primiešala som osolené vajíčka surové a dobre rukou premiešala.
-
2
Na panvicu s horúcim olejom som postupne kládla kôpky masy, ktorú som lyžicou trochu upravila do tvaru placky. Vysmážala som v horúcom oleji. Keď okraj zružovel, pomocou plochej naberačky som placky postupne otočila a upiekla aj z druhej strany. Syr sa neroztekal, placky mali z oboch strán peknú zlatohnedú farbu.
-
3
Ako prílohu som si pre dnešok zvolila listový šalát "dubáčik" s jogurtom. Dávam aj fotku môjho uchovávania šalátových listov. Nazbierané šalátové listy ukladám do papierového sáčku a doma ich vložím do pollitráka s vodou a do chladničky. Takto ostane šalát aj dva dni v chladničke ako čerstvý.
-
4
Príloha môže byť rôzna. Zemiaky, akýkoľvek šalát, ale aj samotné sú chutné.
Diskusia k receptu