
Karí kuracie placky
Jednoduché a chutné jedlo, ktoré môžete podávať s chlebom a pivkom, hranolkami, alebo na...

Vepřové dušené se smetanovou mrkví na sladkokyselo
Já vím že hodně z Vás dělá dušené vepřové v mrkvi, ale tohle je taková moje...

Grilovaná špargľa s omáčkou z vareného žĺtka
Špargľu umyjeme, osušíme a odlomíme dolné zdrevnatené časti stonky. Uložíme do uzatvárateľnej nádoby, posypeme...

Chrumkavé kuracie stehienka s reďkovkovým šalátom
Obľúbené šťavnaté kuracie stehienka sme obalili v chrumkavej strúhanke s mandľami a upiekli sme ich rúre....

Slivkové knedle s makom a bielou čokoládou
Perfektné jedlo ako od babičky, to sú naše slivkové knedle s bielou čokoládou a makom...

Mäsová bábovka
Recept som našla tento týždeň na jednom fóre... bolo to urobené v bábovkovej forme... pretože sme len...

Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....

Kurací špíz s marhuľovou omáčkou
Kúsky kuracích pŕs napicháme na špajľu striedavo s cibuľkou, paprikou, slaninkou, čím vznikne špíz,...

Fazule dvoch farieb a chutí
Když ještě můj syn se zetěm měli v pronájmu restauraci v Karviné, vařili dělníkům, ...

Zemiakový šalát s tuniakom, olivami a paprikou
Zemiakové šaláty sú všeobecne veľmi obľúbené, pretože sú väčšinou sýte a vždy veľmi chutné. Dnes...

Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....

Panenka s líčkami, kalerábovým pyré a hlivou
V rozpustenej husacej masti, do ktorej sme pridali cesnak, bobkový list a tymian, pomaly konfitujeme...

Stehná v husacej masti
Husacie stehná umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme, položíme na ne vetvičku tymianu a...

Huspenina
Paprčky, kožu a kus hlavy vložíme do vriacej octovej vody, ktorá by mala mäso prekrývať...

Kura à la perlička
Tento recept je u nás dlho, len niektoré suroviny ťažko zoženiem, tak som ho prispôsobil...

Krémový prívarok z tekvice
Pôvodne som sa chcel o tomto prívarku zmieniť iba v zážitkoch. No spomenul som si, že to bolo najobľúbenejšie jedlo mojej presladkej Mamky....

Vyprážané bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy - to je naša slovenská klasika, milujem ich. Tentokrát som ich nevarila, ...

Bravčová krkovička na bielej fazuli s lečom
Na dnešný sobotný obed som pripravila veľmi chutný obed. bravčovú krkovičku som robila s lečom a...

Hubová polievka s čiapočkou
Aj takto si môžeme ozvláštniť slávnostnú večeru, nemusí byť vždy klasika.

Jemnučké langoše
Langoše veľmi ľúbime a často ich robím. Cesto ma ešte nikdy nesklamalo. :)

Risotto black rice podľa Mishe
V tomto videu nám speváčka a fotografka Misha predstaví jednoduchý recept na prípravu zdravého zeleninového risotta z...

Chrumkavý grécky losos s lahodným francúzskym dresingom
Neveríte, že niečo môže výborne chutiť a zároveň je to zdravé? Skúste tento recept :) Je...

Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...

Gratinované artičoky s ovčím syrom
Artičoky očistíme tak, že odkrojíme asi 2/3 listov, vydlabeme kvetné lôžko, aby sme získali...

Letná omeleta z karfiolu
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Pikantné tortily
Komerčný recept<br /> Tortilu naplňte kuracím mäsom, kukuricou a paradajkami a vychutnávajte si skvelé pikantné jedlo.

Teľacie mäso s medvedím cesnakom a brusnicami
Jemné teľacie mäso voňajúce po medveďom cesnaku pripravené podľa tohto receptu vás jednoducho očarí.

Pstruh z Gave
V našich končinách je to menej známa úprava pstruha, ale nesporne veľmi chutná. Recept...

Plnená krkovička so šampiňónmi
Piekla som to pre švagra, ktorý má doma dobrú kuchárku, ale príprava mäsa je moja...

Rebrá na rošte
Radi grilujete? A neviete si predstaviť leto bez grilovania? Tak v tom prípade máme pre Vás nenáročný,...

Hrášková polievka s kvakou
Kvaka dozrela a s ňou aj ostatná zelenina, je čas na túto výbornú polievku starej mamy....

Zapečená cvikla so šampiňonmi, balkánskym syrom a figovým balzamikom
Čerstvú cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky, so šampiňónmi spáchame to isté. Pokvapkáme olivovým olejom...