Foto: patroveckypitrs
Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky boli stále hladne a spolu vojak ktorého Zobraziť celý popisTento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky boli stále hladne a spolu vojak ktorého sme prezývali horal doniesol recept starej mami guľáš tak sme ho nazvali podľa jeho prezývky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
150 - 200 g |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
6 strúčikov |
|
2 PL (alebo polohrubá) |
|
1 PL |
|
1 čl |
|
1 ks |
|
0,5 čl |
|
(olej) |
|
Postup
-
1
Táto dávka je asi na 5l. Fazuľu namočíme deň vopred. Do hrnca dáme nakrájanú cibuľu speníme na masti do sklovitá, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, chvíľu podusíme a pridáme na kocky nakrájané mäso. Chvíľu podusíme nech sa mäso zatiahne a pridáme fazuľu zalejeme vodou do pol hrnca a varíme zatiaľ nesolíme. Fazuľa sa tak skôr uvarí.
- 2
Ak máme mäso a fazuľu mäkké tak tam vložíme nakrájané a očistené zemiaky, osolíme a vlejeme drienkovicu, ktorá nám zmení chuť gulášu.( kto nechce nemusí dať). Ďalej varíme nech nám aj zemiaky zmäknú. Jeden zemiak si nastrúhame pridáme múku, vajce zamiešame a nahadžeme halušky priamo do vriaceho guláša. Keď nám vyplávajú na povrch pridáme zasmažku s múky a papriky. Povaríme asi 5 minút a odstavíme zo sporáka. Podávame s chlebom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu