Hydinový šalát s jogurtovou zálievkou fotorecept
Foto: patroveckypitrs
Alebo vrstvený koláč bez cukru. Povedali sme si, že dnes spravíme niečo diétne a tu je výsledok. Tento recept som mal s kalendára ani Zobraziť celý popisAlebo vrstvený koláč bez cukru. Povedali sme si, že dnes spravíme niečo diétne a tu je výsledok. Tento recept som mal s kalendára ani neviem z koľkého roku. No a po viacerých rokoch prešiel niekoľkými zmenami. Tak a toto je výsledok.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 kg |
|
0,5 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
100 g (podľa chuti) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na zálievku: | |
300 g |
|
0,5 dcl |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
0,5 ks |
|
1 PL |
|
3 strúčiky |
|
1 ČL |
|
|
Postup
-
1
Tu sú suroviny na samotný šalát.
-
2
Ďalej suroviny na zálievku.
-
3
Do mixéra som dal jogurt, olivový olej, dva strúčiky cesnaku, kečup pikantný, horčicu, kôpor a kôru s citróna nadrhnutú. Ešte biele korenie čerstvo zomleté a trošku soli. Všetko som to rozmixoval a odložil bokom. Tak isto cibuľu so krájal na tenké kolieska a nechal postať nech pustí šťavu.
-
4
Kuracie prsia som nechal v celku. Umyl som ich a osušil. Potom som ich osolil a okorenil bielym korením čerstvo zomletím. Nakoniec som potrel jedným strúčikom cesnaku. Na panvicu som dal repkový olej a naň dal kuracie prsia opiecť po 8 minút s každej strany.
-
5
Počas pečenia mäsa som si vytiahol veľký tanier na servírovanie. Naň som ako prvé dal ľadový šalát krájaný na dlhé slíže.
-
6
Potom som do stredu pridal už vopred pokrájanú cibuľu. Tu som trošku osolil.
-
7
Na to som pridal papriky na kolieska krájané. Tie som dal krajom taniera.
-
8
Potom do stredu som naložil uhorku na plátky krájanú. Ďalej som tvrdý sýr tiež strúhal na plátky na strúhadle na uhorky. Zo syra som urobil hviezdu na tanieri.
-
9
Opečené mäso som krájal na plátky a rozložil po tanieri na zeleninu.
-
10
Na záver som to polial pripravenou zálievkou. Kto chce si to celé ešte posype kôprom. Cele som to dal na stred stola. Každý si zobral plytký tanier a nabral si naň toľko, koľko mu bruško žiadalo. ( Ja som si vzal hlboký tanier nech si viac naberiem.) Je to dobrý obed ľahko stráviteľný a hlavne zdravý. Dá sa to jesť samotné aj s pečivom. Čo dodať, želám dobrú chuť.
Diskusia k receptu