Slaný cesnakový závin

8ivusa8 - bez fotky8ivusa8, 24. októbra 2009
10
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
2 hrste
2 PL
0,6 l
1 PL
0,1 l
1 kocka
250 g
10 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si kvások z 0,1 l mlieka, 1 ČL cukru a 1 ČL múky. Do preosiatej múky pridáme vykysnutý kvások, cukor, soľ, olej, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme vykysnúť. Keď je cesto vykysnuté rozdelíme ho na 4 časti, každú časť cesta rozvaľkáme a natrieme 1/4 maslovej plnky. Maslová plnka - 250 g masla vymiešame a pridáme 10 roztlačených strúčkov cesnaku a rozmiešame. Potom cesto stočíme, necháme kysnúť 1 hodinu. Potom záviny natrieme žĺtkom a posypeme ľubovolnou posýpkou rascou a hrubou soľou, sezamom, makom. Záviny popicháme vidličkou a upečieme do chrumkava.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia