Foto: nazarboncuk
Tip na rýchlu a voňavú večeru. Kombinácia chrumkavej slaninky, sladkého póru a hrášku s citrónovou kôrou je nepopísateľná. Aspoň pre mňa :)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 200 °C. Slaninu nakrájame na kocky. V panvici vhodnej do rúry rozohrejeme olivový olej, pridáme slaninu a pomaly opekáme asi 3 minúty. Pridáme nakrájaný pór a opečieme ho tak, aby bol mäkký ale nezhnedol. Trvá to asi 5 minút. Potom prisypeme ryžu, premiešame. Chvíľu opečieme spolu s pórom a slaninkou a zalejeme horúcim vývarom. Zakryjeme pokrievkou a vložíme do rúry. Pečieme asi 20 minút, po desiatich minútach opatrne premiešame.
- 2
Keď je ryža takmer mäkká, pridáme hrášok a brokolicu (rozobratú na ružičky a obvarenú v osolenej vode cca 3 min.). Vrátime späť do rúry ešte na pár minút. Potom rizoto vyberieme a ešte za horúca vmiešame krémový syr. Ochutíme najemno nastrúhanou citrónovou kôrou, mletým čiernym korením, prípadne osolíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Včera som robila skvelé risotto parmagiano ( varecha.pravda.sk/recepty/risotto-parmigiano/24272-recept...
a 4 ďalšie recepty z varechy (samé rýchlovky) .. zajtra to vyzerá na na rizotko od @Nazarboncuk. Ešteže je to tiež rýchlovka :)
krásne rizotko.
Každopádne, ďakujem pekne za recept na výborné jedlo! :)