Kura na pive a chipotle s mexickou ryžou fotorecept
Foto: lubisthemple
Chcem Vám predstaviť najbežnejší spôsob prípravy ryže v Mexiku. Podáva sa ako príloha alebo predjedlo. Ja som ju urobila ako prílohu ku kuriatku s Zobraziť celý popisChcem Vám predstaviť najbežnejší spôsob prípravy ryže v Mexiku. Podáva sa ako príloha alebo predjedlo. Ja som ju urobila ako prílohu ku kuriatku s pivom a čile chipotle (čítaj čipotle).
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na kura potrebujeme: | |
6 ks, alebo krídla |
|
1 l |
|
4 lyžice |
|
|
|
|
|
Na ryžu potrebujeme: | |
1 šálka |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
1 strúčik |
|
1/2 ks |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kuriatko si osolíme a okoreníme.
-
2
Na troške oleja opražíme do zlatista.
-
3
Kura dáme do woku alebo do hrnca, vylejeme naň pivo, pridáme chipotle (kto má rád pikantné, môže pridať viac než 4 lyžice), osolíme a varíme, kým mäsko nie je mäkké.
-
4
Chipotle sa dá kúpiť v Tescu alebo Hypernove a vyzerá takto.
-
5
Do hrnca si dáme zovrieť vodu, do ktorej nasypeme ryžu a necháme odstáť 10 minút (ryža sa nevarí). Zlejeme vodu a necháme odstáť ďalších 15 minút.
-
6
Paradajky, cibuľu a cesnak rozmixujeme na jemno.
-
7
Na dno hrnca dáme rozpáliť olej a pridáme ryžu. Pražíme 5 minút, pridáme hrášok a mrkvu (čerstvú alebo mrazenú), varíme ďalších 5 minút a pridáme paradajkovú zmes.
-
8
Premiešame a zalejeme kuracím vývarom alebo vodou. Ak použijeme vodu, dosolíme.
-
9
Varíme, kým sa neabsorbuje celá tekutina.
-
10
Servírujeme s pripraveným kuraťom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu