Zapekaná špargľa v šunke fotorecept
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 15. mája 2015
Foto: Ľuboš Pilc
Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare a zjesť len jemne osolené s kvapkou olivového Zobraziť celý popis Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare a zjesť len jemne osolené s kvapkou olivového oleja.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zelenú špargľu očistíme a konce odrežeme. Vložíme do vriacej a osolenej vody a necháme povariť. Keď je špargľa polomäkká, vložíme ju do studenej vody s ľadom a rýchlo ochladíme. Na panvici špargľu urestujeme na masle, podlejeme bielym suchým vínom a dochutíme soľou. Sušenú šunku nakrájame na tenké plátky.- 2
Špargľu poukladáme na plátky šunky a zrolujeme ich. Dáme naspäť do panvice s maslom a vínom a šunku posypeme nastrúhaným parmezánom. Dáme zapiecť na niekoľko minút do pece.- 3
Na panvici na olivovom oleji opečieme kúsky bagetky. Na tanier položíme zapečenú šunku so špargľou. Výpek zjemníme maslom a dochutíme soľou. Prelejeme ním šunku a dekorujeme grilovanými bagetkami a hoblinami parmezánu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu