Zapekaná špargľa v šunke fotorecept

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 15. mája 2015
Zapekaná špargľa v šunke (fotorecept)
Foto: Ľuboš Pilc

Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare a zjesť len jemne osolené s kvapkou olivového oleja.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
50 g
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1


    Zelenú špargľu očistíme a konce odrežeme. Vložíme do vriacej a osolenej vody a necháme povariť. Keď je špargľa polomäkká, vložíme ju do studenej vody s ľadom a rýchlo ochladíme. Na panvici špargľu urestujeme na masle, podlejeme bielym suchým vínom a dochutíme soľou. Sušenú šunku nakrájame na tenké plátky.

  2. 2


    Špargľu poukladáme na plátky šunky a zrolujeme ich. Dáme naspäť do panvice s maslom a vínom a šunku posypeme nastrúhaným parmezánom. Dáme zapiecť na niekoľko minút do pece.

  3. 3


    Na panvici na olivovom oleji opečieme kúsky bagetky. Na tanier položíme zapečenú šunku so špargľou. Výpek zjemníme maslom a dochutíme soľou. Prelejeme ním šunku a dekorujeme grilovanými bagetkami a hoblinami parmezánu.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené, Jar na tanieri (2)

Diskusia k receptu

jozka2
Vsetko doma mam,len skusit treba.Vyzera to veeelmi gustiozne.5