Zapekaná špargľa v šunke fotorecept

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko na Štrbskom Plese, 15. mája 2015 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Zapekaná špargľa v šunke (fotorecept)Foto: Ľuboš Pilc

Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare a zjesť len jemne osolené s kvapkou olivového oleja.

4
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1


    Zelenú špargľu očistíme a konce odrežeme. Vložíme do vriacej a osolenej vody a necháme povariť. Keď je špargľa polomäkká, vložíme ju do studenej vody s ľadom a rýchlo ochladíme. Na panvici špargľu urestujeme na masle, podlejeme bielym suchým vínom a dochutíme soľou. Sušenú šunku nakrájame na tenké plátky.

  2. 2


    Špargľu poukladáme na plátky šunky a zrolujeme ich. Dáme naspäť do panvice s maslom a vínom a šunku posypeme nastrúhaným parmezánom. Dáme zapiecť na niekoľko minút do pece.

  3. 3


    Na panvici na olivovom oleji opečieme kúsky bagetky. Na tanier položíme zapečenú šunku so špargľou. Výpek zjemníme maslom a dochutíme soľou. Prelejeme ním šunku a dekorujeme grilovanými bagetkami a hoblinami parmezánu.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist