Ukrajinske žarko

martinluka - bez fotkymartinluka, 9. novembra 2014

Kedže pracujem v reštauracii a tento recept velmi chuti nasim klientom tak som sa rozhodol že sa on podelim.

4
porcie
30 minút
príprava
20/45 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
600 g
80 g
1 ks
2 PL
4 PL
1/4 l

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Očistene,umyte mäso nakrajame na hranolky.Surove zemiaky umyjeme,ošupeme a pokrajame na kolieska.

  2. 2

    Na polovičnej davke masti spenime cibuľu,pridame nakrajane mäso a opečieme.Osolime, okorenime a pridame pretlak.Dusime 20 minut,pridame hrášok.

  3. 3

    Misku z janskeho skla vymastime zvyškom masti.Dno aj steny vyložime surovymi zemiakmi. Do stredu dame praženu mäsovu zmes,zalejeme smotanou.Dusime dobre zakryté v rure 45 minut. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Ďakujem za dobrý recept, je uložený, určite urobím. Ospravedlňujem sa, že opravujem, ale sklo, v ktorom je to pečené, je jenské sklo (podľa názvu mesta Jena v Nemecku) nie janske.

Pridaj komentár k receptu: