
Zapečené mäsové guľky
Tento recept nie je presný, pretože som naň šla spôsobom: "čo chladnička dala"...

Veselá praženica
Tento recept som pochytila od mojej naj kamarátky a stal sa mojimi obľúbenými raňajkami alebo rýchlou...

Moravské jaternice
Bravčovú hlavu uvaríme, vykostíme a pokrájame na kocky. Kože uvaríme osobitne domäkka. Uvarené kože a...

Zemiakové fašírky s Grana Padano
Zemiaky si uvaríme v šupke, vychladnuté nastrúhame, primiešame vajíčka, nadrobno nakrájanú šunku, pažitku a syr. Nedochucujeme soľou...

Nakyp zo sladkych zemiakov
Este viacej ako dva tyzdne trva post, tak pridavam dalsi recept na toto postne obdobie....

Panenka na hubovom ragú a smotanovom keli
Poklady na tanieri sa u nás nerodia z exotických ingrediencií. Všedné, ale kvalitné suroviny radšej koreníme vášňou, fantáziou a presvedčením, že...

Pilau rice
Používam ako prílohu, ale je taká dobrá, že sa dá jesť aj sama o sebe,...

Moje pečené plnené šišky
Toto sú moje prvé pečené šišky. Robievam len smažené , ale dnes som vyskúšala...

Hovädzie špikované slaninou
Mäso umyjeme, osušíme a prešpikujeme prúžkami slaniny. Zvyšnú slaninu pokrájame na kocky, rozškvarime, pridáme mäso a opečieme...

Veľkonočná biela polievka
Na Bielu sobotu má byť biela polievka. V tomto videu uvidíte ako ju pripraviť.

Špagety s mrkvou, fazuľou a šampiňónmi
Potrebovala som uvariť niečo bez mäsa a smotany. Zo surovín, čo som mala doma som...

Špenátový šalát s korenenou šošovicou a kozím syrom
Šalát sa dá pripraviť aj na teplo - napríklad použitím práve uvarenej červenej šošovice. Tentokrát podávaná...

Plnený viničný list - dolmades
Dolma je slovo turecké a znamená plniť. Ale Dolmades je grécke jedlo a aj teraz sú...

Hokkaido na kurkume s kokosovým mliekom a čerstvým koriandrom
Jedno z mojich TOP jedál. Bomba. Pecka.

Raňajkové rožky
Neskoro som si uvedomila, že nemám žiadnu fotku z príprav, rohlíky sú odfotené už nie...

Palacinkový wrap
Medvedí cesnak rozmixujeme a pridáme do cesta, ktoré sme urobili z mlieka, vajec a polohrubej múky...

Kuracie stehná na vidiecky spôsob
Jednoduchý a chutný recept z Navarené a napečené z jedného hrnca. Rozpis je na 4 porcie...

Hubové rizoto s grilovanými kalmármi
V hrnci rozohrejeme olej a pridáme ryžu, prehrejeme ju a podlejeme vínom a vývarom (vodou). Osolíme, jemne...

Pórovo-slaninové rizoto z rúry
Tip na rýchlu a voňavú večeru. Kombinácia chrumkavej slaninky, sladkého póru a hrášku s citrónovou...

Chrumkavé indonézske kurča alebo Ayam goreng Jawa
Chrumkavé vyprážané kurča v jávskom štýle je mierne pikantné , chrumkavé a nie veľmi náročné...

Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

Pečené zemiaky s bryndzou, ružičkovým kelom a so slaninou
Umyté zemiaky pokrájame na väčšie kusy, vložíme ich do pekáča s papierom na pečenie, pokvapkáme rastlinným olejom...

Zapekané zemiaky s cibuľou, pórom a droždím
Zemiaky umyjeme a v šupke uvaríme do polomäkka. očistíme cibuľu a pór. Všetko nakrájame na...

Bravčovo hríbkový perkelt so zelerovými haluškami
Najprv som myslela, že spravím na obed hríbovu omáčku, ale vyskúšala som kombináciu mäsa a...

Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po...

Rastlinná koložvárska kapusta
Rastlinná koložvárska je vyrobená z čerstvej kyslej kapusty a kvalitného slovenského tofu. Bez laktózy, ...

Polievka hrášková s mrkvou na kyslo
Začína úroda na záhradách, tak ju treba využiť. Na tieto letné dni sa hodí takáto...

Kuchárske tajomstvo
Túto dobrotu som vymyslela narýchlo :) Môj otec vždy vraví keď niečo vymyslím, tak to je...

Krkovička so slaninkovo-zemiakovým závinom
Pri tlačenke, jaternici či klobáske sa to nekončí... Zo zabíjačkových surovín sa dajú pripraviť desiatky nápaditejších jedál tak, aby sa...

Zapekané patizóny s hubovo-mäsovou náplňou
S letom prichádza aj moja chuť na ľahké a rýchle jedlá. Väčšinou ich jem len ja...