Foto: martamm
V tomto recepte som sa inšpirovala nápadom kolegyne Majky, ktorá plnila kuracími pečienkami cukinu. Keďže manžel kúpil patizón, rozhodla som sa skúsiť, ako bude Zobraziť celý popisV tomto recepte som sa inšpirovala nápadom kolegyne Majky, ktorá plnila kuracími pečienkami cukinu. Keďže manžel kúpil patizón, rozhodla som sa skúsiť, ako bude chutiť s pečienkovou plnkou a môžem povedať, že nám chutil lepšie, ako s mäsom, veď posúďte sami.
porcií
príprava
na 250, 150 °C
Postup
-
1
Patizón som ošúpala, opatrne som odrezala vrch.
-
2
Väčšiu časť som vybrala tak, aby vznikla akási miska, osolila, okorenila.
-
3
Vybratú zmes a vrchnú časť patizónu som nakrájala na kúsky. Do receptu som použila cherry paradajky, tie som použila celé a žlté hruškové paradajky, ktoré som rozkrájala na kúsky. Tiež som nakrájala rozmrazené pečienky.
- 4
Na drobno nasekanú cibuľu som orestovala na 1 PL olivového oleja v hlbokej panvici, pridala som pečienky, opiekla, pokiaľ sa nezatiahli, osolila, okorenila, posypala majoránkou, rascou, mletou paprikou a petržlenovou vňaťou. Pridala som pripravenú patizónovú hmotu a 3/4 mozarelly, asi dve minúty som ohriala na panvici. Potom som odložila z ohňa a pridala paradajky.
- 5
Zapekaciu misu som potrela maslom. Patizónovú "misku" som naplnila pečienkovou zmesou, čo sa nezmestilo som uložila vedľa patizónu.Všetko som pokvapkala olivovým olejom a zaliala rozšľahanými vajíčkami s mliekom.
- 6
Prikryla som alobalom a dala asi na 25 minút piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov, vtedy sa už po kuchyni širila lákavá pečienková aróma :) . Potom som odokryla, posypala zvyšným syrom, stiahla som teplotu na 150 stupňov a dala zapiecť na pár minút, kým sa syr nerozpustil. Podávala som s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a paradajkovo-paprikovo-cibuľovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
Diskusia k receptu