Patizón plnený kuracími pečienkami fotorecept

martamm - fotkamartamm, 10. augusta 2013
Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept)
Foto: martamm

V tomto recepte som sa inšpirovala nápadom kolegyne Majky, ktorá plnila kuracími pečienkami cukinu. Keďže manžel kúpil patizón, rozhodla som sa skúsiť, ako bude chutiť s pečienkovou plnkou a môžem povedať, že nám chutil lepšie, ako s mäsom, veď posúďte sami.

6
porcií
30 minút
príprava
25-30 plus 5 minút
na 250, 150 °C

Suroviny

1 ks
1 balík
150 g z Lídla
2 ks
1 tanierik
50 ml
1 ks
3 PL nasekaná
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Patizón som ošúpala, opatrne som odrezala vrch.

    Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Väčšiu časť som vybrala tak, aby vznikla akási miska, osolila, okorenila.

    Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vybratú zmes a vrchnú časť patizónu som nakrájala na kúsky. Do receptu som použila cherry paradajky, tie som použila celé a žlté hruškové paradajky, ktoré som rozkrájala na kúsky. Tiež som nakrájala rozmrazené pečienky.

  4. 4

    Na drobno nasekanú cibuľu som orestovala na 1 PL olivového oleja v hlbokej panvici, pridala som pečienky, opiekla, pokiaľ sa nezatiahli, osolila, okorenila, posypala majoránkou, rascou, mletou paprikou a petržlenovou vňaťou. Pridala som pripravenú patizónovú hmotu a 3/4 mozarelly, asi dve minúty som ohriala na panvici. Potom som odložila z ohňa a pridala paradajky.

    Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zapekaciu misu som potrela maslom. Patizónovú "misku" som naplnila pečienkovou zmesou, čo sa nezmestilo som uložila vedľa patizónu.Všetko som pokvapkala olivovým olejom a zaliala rozšľahanými vajíčkami s mliekom.

    Patizón plnený kuracími pečienkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryla som alobalom a dala asi na 25 minút piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov, vtedy sa už po kuchyni širila lákavá pečienková aróma :) . Potom som odokryla, posypala zvyšným syrom, stiahla som teplotu na 150 stupňov a dala zapiecť na pár minút, kým sa syr nerozpustil. Podávala som s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou a paradajkovo-paprikovo-cibuľovým šalátom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
toto je jeden z najlepších tanierov, ani umývať netreba. Skutočne veľmi dobré a rozumné využitie patizónu. Páči sa mi to:)
Krása! Kuracie pečienky a patizón, to by ma v živote nenapadlo, 5*
Ludskej fantázii sa medze nekladú.Živým príkladom si toho aj Ty Marti.Jedlo ktoré si poskladala zo samých dobrých surovín vyzerá naozaj vynikajúco.