Lečo s nokedlami a klobáskou

izabella929 - fotkaizabella929, 5. januára 2012

U nás na juhu sa toto jedlo varí často.Je to jednak rýchle hotové a jednak je to vynikajúce ľahké jedlo..

2
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
 podľa potreby
1 ks
  podľa potreby
1/2 litra
1 kus




Postup

  1. 1

    Z preosiatej hladkej múky, soli,vody, vajca si urobím také cesto, ktoré iba pár krát premiešam. Cesto n ikdy nevypracujem, lebo nokedlíky sú potom tvrdé a ťažké..veď sa budú miešať pri ich zaváraní do vriacej vody. Na obrázku klobáska je práve vybratá z mražničky, preto je orosená..ešte dodám, že cesto na nokedle robím riedke..

    Lečo s nokedlami a klobáskou - obrázok 1
  2. 2

    Do vriacej vody cez haluškárku nahádžem nokedle, povarím, kým nevyplávajú na povrch, vyberiem,opláchnem vodou a polejem olejom.

    Lečo s nokedlami a klobáskou - obrázok 2
  3. 3

    Potom si vylejem do rajničky lečo, pridám k nemu pokrájanú klobásku a chvíľku všetko spolu podusím.Lečo úpravu nepotrebuje, /viď môj obrázok na prípravu leča/ je v ňom vlastne aj olej, cibuľa, korenie , soľ, je vlastne úplne hotové.Lečo spolu zmiešam s nokedlami a môžme obedovať..Dobrú chuť...

Diskusia k receptu

dorisa
My to voláme, teda ja to volám NOKERLE,tak ako sme to doma volali. Báječné jedlo:)
danculka
ˇAno doris má pravdu, ale nič na tom nemení,že to vyzerá dobre,tá klobása by sa dala zjesť aj sama Ha,ha,ha,,,
frezia68
Nokerliky robím najradšej k paprikášu.......ale aj s lečom vyzerajú výborne :-)))
fujchujcinan
Mám otázku. Tá prvá fotka, čo je tam tá klobása. Tak už nepredávajú len plesnivý syr, ale aj klobásku ?
afataga
leco mam najradsej s chlebom, toto si neviem predstavit
izabella929
@fujchujcinan ,,,bola len otázka času, kedy sa obuješ do mňa!!!aby si sa z toho nepokakal, tak si to prosím ťa riadne prečítaj v texte,,,,kde píšem, že som ju práve vybrala z mrazáku, je orosená...to po prvé,,,,a po druhé, dnáď by nám lepšie chutili halušky zafarbené na fialovo!...
izabella929
@danculka prídi, vyberiem ti jednu z mrazničky...čerstvá, pred 3 týždňami sme zabíjali...mám aj údenú a aj surovú...máš na výber.-))
izabella929
@aftaga , verím ti, že si to nedokážeš predstaviť...a keď si robíš kurací paprikáš a pridáš do neho aj lečo, alebo papriku a rajčinu, viaš si predstaviť ako to chutí?tak presne tak chutí aj toto jedlo...je vynikajúce a aby si tomu uverila, treba to vyskúšať.-)
macusa
leco sice nemam ale skusim spravit take akoze zo zavarenych paradajok a cukety a klobasu konecne miniem lebo uz chyta biely povlak a nevedela som co s nou!
vyborne1 dakujem zq recept
fialka49
Ďalší nový receptík ku zásobám leča z leta. Díky.
jarunka
Nokedle mi najviac chutia s kur. paprikasom ale aj toto je urcite dobre a este k tomu s domacou klobaskou.
irenaw
podľa názvu sa mi to zdalo zvláštne, ale podľa zloženia podobné robievame a je to fantastické :)
varkuch
No vida zasa tu máme o jednoho exota viac-pravda-fujchujcinan, nuž aj meno si si vybral priliehavé a keď som si ho prečítal s presmyčkou,tak opravdu výstižné,len je treba čítať od konca výjde - nanic- a ostatok sa dá prečítať od predu.
izabella929
@varkuch...xixixixixixixixi...m ňa na internete už nič neprekvapí.-))))je to dosť môžné, že je to aj žena, čo by ma ani neprekvapilo,,,keď použiješ výstížné porekadlo,,,,že Slováci si závidia aj chorobu, alebo nos medzi očami,,,,,,,,.-))))))
ria389
s takých komentárov si netreba nič robiť len si pomyslieť že aj hlúposť je dar boží a že niekomu ho pridelil viac zato nikto nemôže.Len sa nedaj odradiť a naďalej pokračuj v receptoch :D :D :D.
izabella929
@ria389..xixi...sme rôzni, čo už...ja nemám to, čo má ona, ale jej nezávidím.-))ma to neprekvapilo, očakávala som takú reakciu.))to, čo sem chcem dať, ešte dám...a je toho ešte dosť...a tieto silné reči poznám z pokecu dosť dôverne..)a roky som bola txtáčka a tiež viem, čo sa má brať vážne a čo sinechať prebehnúť okolo uší...))díky za tvoju podporu a vážim si ťa.-))
dogagador
aj my sme robievali nokerle, sice nie s lecom, ale preco nie? treba skusit, vyzera lakavo!
dogagador
ps: ja som zavarala "leco" bez oleja a ciubule, potom to nebolo citit nicim inym, len pekne samotnou zeleninou a bolo ako cerstve
evia
k tej poznámke o plesnivej klobáske iba toľko, že som v kauflande pozerala na klobásku, ktorá mala biely povlak a bola som poučená, že je to vyzrážaná soľ. No a ak je vybratá z mrazáku tak k tomu komentár netreba. Netráp sa hlúpimi a závistlivými poznámkami.
izabella929
@evia , mala som ju hneď utrieť, alebo skôr vybrať z mrazáka...ale ja s tým nemám problém to prefotiť...všetky komponenty mám...ak iba to tu vadí.-)))díky moja.-)))
hubata
Na blbé otázky ani neodpovedaj @izabella929 - takých tu už bolo a nie sú tu. Môj muž pochádzal od Rimavskej Soboty a tam dávali do leča - kyslú smotanu. Najprv mi to veľmi nechutilo, ale potom: je to vynikajúce! Samozrejme sa to robí bez vajíčka, len samotné lečo a na zahustenie sa dá zátrepka zo smotany. Tiež k tomu idú halušky, alebo chlebík. Jednoduché, rýchle, letné jedlo.
izabella929
@hubata...ve ď jasné, ja som ponúkla moju alternatívu, každý si to robí tak, ako je na to zvyknutý...)ja ho mám rada aj s ryžou..je vynikajúce...)
mia2404
díky za pripmenutie :-), moja mamina nám to často robila ked sme boli deti
izabella929
@mia2404 , veru výborná vec...keď potrebujem rýchle niečo uvariť, zoberiem zo špajze pohár leča...urobím nokedle a hneď je fajnový obed...)
alena45
takto robievam lečo, ale s ryžou. Tento recept som si predtým nevšimla, Nokedle, ako ich u nás voláme, mám veľmi rada, nabudúce to urobím podľa Teba.
violetacamorova
Tie haluštičky sa snažím robiť hustejšie, ale keď vravíš, že riedšie sú dobré tak niekedy skusim. Ja som ich naposledy vyprážala ako závarku do cesnačky.
izabella929
@alena45 , tiež máme radi s ryžou a mám ho tu niekde medzi receptami aj s ryžou...) je to paráááda.-)díky...si milá.-)
izabella929
@violetacamorova , robievala som v minulosti tak, ale videla som u kamošky, že cesto sa jej lialo, vyskúšala som to a veľmi sa mi zapáčilo..vyprážané som veru neskúsila..dík za radu...))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia