Foto: izabella929
U nás na juhu sa toto jedlo varí často.Je to jednak rýchle hotové a jednak je to vynikajúce ľahké jedlo..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z preosiatej hladkej múky, soli,vody, vajca si urobím také cesto, ktoré iba pár krát premiešam. Cesto n ikdy nevypracujem, lebo nokedlíky sú potom tvrdé a ťažké..veď sa budú miešať pri ich zaváraní do vriacej vody. Na obrázku klobáska je práve vybratá z mražničky, preto je orosená..ešte dodám, že cesto na nokedle robím riedke..
-
2
Do vriacej vody cez haluškárku nahádžem nokedle, povarím, kým nevyplávajú na povrch, vyberiem,opláchnem vodou a polejem olejom.
-
3
Potom si vylejem do rajničky lečo, pridám k nemu pokrájanú klobásku a chvíľku všetko spolu podusím.Lečo úpravu nepotrebuje, /viď môj obrázok na prípravu leča/ je v ňom vlastne aj olej, cibuľa, korenie , soľ, je vlastne úplne hotové.Lečo spolu zmiešam s nokedlami a môžme obedovať..Dobrú chuť...
vyborne1 dakujem zq recept