Tuto omacku na spagety som uz dlho nerobila, mala som doma viac rajcin, tak som sa rozhodla ich zuzitkovat... Manzel si velmi pochvaloval
4-5
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 1 bal. |
|
| 3/4-1 kg |
|
| 1 malé bal. |
|
| 1 ks |
|
| 2-3 strúčiky |
|
| 2 ČL |
|
| 1 ks malá plechovka |
|
| 1 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| veľa |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Spagety som uvarila. Rajciny som narezala do krizika a obarila vriacou vodou, potom som ich vlozila do studenej vody a olupala, vyzmykala som aj prebytocnu stavu a zrniecka. Nakrajala na kocky a odlozila.
- 2
Cibulku som orestovala na oleji do sklovita a pridala rajciny. Ochutila som to solou, cesnakom a bazalkou a nechala dusit cca 5 minut.
- 3
Po piatich minutach som k tomu pridala olivy a morca dellu, chvilku povarila a vypla. Podla chuti som este pridala sol a cukor.
- 4
Spagety a omacku som nalozila na tanier a posypala syrom. Dobru chut ☺
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu