Špagety s paradajkovou omáčkou

kristinamia - fotkakristinamia, 16. septembra 2015

Tuto omacku na spagety som uz dlho nerobila, mala som doma viac rajcin, tak som sa rozhodla ich zuzitkovat... Manzel si velmi pochvaloval

4-5
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
3/4-1 kg
1 malé bal.
1 ks
2-3 strúčiky
2 ČL
1 ks malá plechovka
1 ČL
podľa chuti
veľa
2 PL




Postup

  1. 1

    Spagety som uvarila. Rajciny som narezala do krizika a obarila vriacou vodou, potom som ich vlozila do studenej vody a olupala, vyzmykala som aj prebytocnu stavu a zrniecka. Nakrajala na kocky a odlozila.

  2. 2

    Cibulku som orestovala na oleji do sklovita a pridala rajciny. Ochutila som to solou, cesnakom a bazalkou a nechala dusit cca 5 minut.

  3. 3

    Po piatich minutach som k tomu pridala olivy a morca dellu, chvilku povarila a vypla. Podla chuti som este pridala sol a cukor.

  4. 4

    Spagety a omacku som nalozila na tanier a posypala syrom. Dobru chut ☺

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia