Slaný koláč
Slaný koláč

Mäsový závin fotorecept

bystro - fotkabystro, 12. marca 2018
Mäsový závin (fotorecept)
Foto: bystro

Nie je to orechový závin s jablkom, ako to vyzerá na obrázku. Je to niečo pre chlapov, ktorým nechýba sladké. Niečo k pivu, alebo k vínu.

6
porcií
5 minút
príprava
20 minút
na 210 °C

Suroviny

500 g
400 g
150 g (podľa chuti - najlepšie domáca)
1 ks
2 plátky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto roztiahneme a po strede natiahneme paštétu. Potrieme horčicou a na to položíme kuracie prsia, ktoré sme osolili a obalili v múke.

    Mäsový závin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na kuracie prsia dáme znovu paštétu a horčicu.

    Mäsový závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na to uložíme plátky syra.

    Mäsový závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uzavrieme to celé lístkovým cestom. Cesto trochu narežeme a potrieme rozšľahaným vajcom. Dáme do rúry na 20 minút pri teplote 210 °C.

    Mäsový závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečieme a necháme vychladnúť

    Mäsový závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnuté pokrájame a môžme maškrtiť.

    Mäsový závin (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
Páči sa mi tento mäsový koláč, ja by som ešte tie kuracie prsia najprv opiekla trochu a neobaľovala múkou, musí tam byť? Ináč, dobre to vypáda, možno až si spravím svoju paštétku ( robím z teľacej a kuracej pečene), dá sa ešte aj poprípade prichutiť či pridať surovina, ale aj takto je to iste chutné - a pekné.
Parádne a zvláštné - aj na studené misy. Určite vyskúšam na Jozefa. Díky za dobrý nápad. Domácu paštétu nemám, tak možno nahradím niečim iným.

Pridaj komentár k receptu: