
Domáca kôprová
Išiel som robiť klasickú zelenú fazuľkovú kôprovú omáčku. Vždy robím len z čerstvej fazuľky. Kúpil...

Cestoviny s tuniakom
Kukurica je sladučká, cibuľa zas tak šťavnatá, a bez tuniaka by to nešlo. Ako...

Zemiakové lokše
Uvarené zemiaky necháme vychladnúť (najlepšie je ich nechať odstáť 24 hodín), postrúhame ich na strúhadle alebo...

Thajské oranžové karí ala Baska
Suroviny na pripravy thajskych pochutok kupujem v azijskom/thajskom obchodiku, kde som si vypytala recept na thajske...

Kura s ryžou z jednej panvice
Ak hľadáte chutné jedlo, ktoré nielen zasýti, ale aj šetrí váš čas v kuchyni, tento recept na kuracie mäso s ryžou SOS je ideálnou voľbou!...

Karfiol v bezlepkovom cestíčku
Takto pripravený karfiol veľmi ľúbia moje detičky, berú si ho papať aj samostatne bez prílohy, ...

Tofu s mandľami a restovanou mrkvou s pórom
Kombinácia sójovej omáčky s worchestrovou nemusí byť vôbec nudným a fádnym ochutením v lacnej reštaurácii. K...

Hovädzie s cestovinou
Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme, ale nesolíme, urobíme si z vajec a múky cestičko (tiež nesolíť). Na...

Pizza so zemiakmi podľa Paoly
Jednoduchý recept, trochu neklasická pizza, aj keď tu v Taliansku veľmi obľúbená. Obyčajne sa...

Ľahké mrkvové karbonátky
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov....

Chudá tlačenka zo žitného ostrova
Túto tlačenku som si uchovala v pamäti zo zabíjačiek u mojej babičky, ktorá bývala niekoľko km...

Krkovica v koberčeku so sviežou prílohou
Momentálne mám obdobie, kedy sa mi nechce variť. Detoxikujem a nechutí mi jesť, ale...

Chrumkavá pečená hus s dusenou červenou kapustou
Chrumkavá pečená hus je ideálna na slávnostný obed pre celú rodinu....

Teľacia sviečková plnená špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a Francúzsku,...

Jednoduchý zeleninový šalát s bazalkou
Veľa zeleniny, čerstvá voňavá bazalka a trochu slaného syru, lebo menej býva niekedy viac :)

Mrkvová fašírka
Pri varení mam rada jednoduché postupy. Fašírkovú zmes najčastejšie rozotriem na plech a zapečiem. Hotovú...

Penne quattro formaggi, so šampiňónmi a hrachom.
Jedna klasika s pridaním zopár ingrediencií podľa chuti.

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

Alsaský jablčník
Recept som našla medzi Bratislavou a Senicou... Áno, cesta dlhá, čo bude človek robiť...

Placky so žihľavou zo zvyšnej zemiakovej kaše
Zvýšila sa nám zemiaková kaša, tak teda. čo s ňou? Jedlo nikdy nevyhadzujem,...

Dusené kačacie stehná a plnený krk na majoránke
Pečená kačacina bola u nás plánovaná na Štedrý večer... ale rodina sa rozhodla, že príde až...

Šarišské rezne s hubami
Rezne potria k milému spomienkovému jedlu, spravidla po nedeľňajšej „koscelkovej” polievke, mojej povojnovej generácie...

Tortilly po mojom
Už dávno som sa chystala vyskúšať tortelliny ale nevedela som čo do nich a kedže u nás...

Kapustový závin
<b>Cesto:</b> V mise zmiešame múku, droždie, cukor, tuk na pečenie, vlažné mlieko a soľ. Cesto...

Lososový steak so špenátom
Dalsi z nasich oblubenych receptov, neportebuje vela casu na pripravu. Velmi rychla vecera, ...

Vyprážané podpňovky (václavky)
Zvyčajne sa zvyknú vyprážať bedle, raz sme našli veľa veľkých václaviek, skúsila som vypražiť a...

V rúre zapečené, plnené hroznové listy
"Asma Pidesi". hroznova pizza ;-) Je to vlastne ako Sarma, len v zjednodušenej verzii ;-D Nemusíte...