Mäsové guľky na leči

sladkakatka - fotkasladkakatka, 18. apríla 2015

Rýchla a jednoduchá príprava , ak si doma zomeliete mäso, chuť bude neobyčajná a guľky nebudú mastné , ako keď kúpite hotové mleté mäso....

6
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
1 ks
1 PL
5 strúčikov
podľa chuti
2 ks




Postup

  1. 1

    Pomlela som si bravčové pliecko na mäsovom mlynčeku. Pridala som cibuľu nakrájanú na drobno , prelisovaný cesnak, korenie a soľ podľa chuti. Hmotu som pekne premiešala, nepridávala som ani vajce, ani strúhanku. Mäsko sa pekne spojilo s ostatnými surovinami a dalo sa pekne formovať do gulí. Mne vyšli väčšie gule 6 kusov. Vložila som ich do zapekacej misky, podliala vodou a vložila do rúry. Piekla som pri 180°C / cca. 45 - 50 min. Potom som do zapekacej misky vložila LEČO z 2 pohárov, rovnomerne medzi guľky a dala zapiecť ešte na 1O minút.

  2. 2

    Takto nejako to vyzerá :-) Ja som nechala zapiecť na grile, guľky chytili chrumkavú vrstvu. Kto chce , môže posypať strúhaným syrom, bylinkami.......

    Mäsové guľky na leči - obrázok 2
  3. 3

    Podávame len tak s chlebíkom, ja som uvarila zemiaky na masle s petržlenovou vňaťou :-) Prajem dobrú chuť !

    Mäsové guľky na leči - obrázok 3

Diskusia k receptu

motyka
Toto je pre mňa tiež výborný receptík. Zloženie surovín milujeme. Takže určite vyskúšam častejšie. KK5*.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia