Cibuľový koláč so slaninou fotorecept

isabellafly - fotkaisabellafly, 16. novembra 2011

Tento recept som našla v časopise a nedalo mi nevyskúšať ho, pretože ako som predpokladala koláč má takú pravú sedliacku chuť a také ja môžem, tak sa s vami oň rada podelím. Môj obrázok síce nie je až taký pekný ako v časopise, no naozaj stojí za to.

8 (podľa krájania)
porcií
40-50 minút
príprava
50-60 minút
na 180 °C

Suroviny

CESTO:
200 g
120 g
3 lyžice studená
1/2 lyžičky
PLNKA:
700 g
150 g
2 lyžice
ZÁLIEVKA:
200 g
2 ks
1 lyžica
NA POSYPANIE:
 postrúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto spolu vymiesime a dáme odstáť na pol hodinu do chladničky.

  2. 2

    Slaninu pokrájanú na kocky opražíme podľa chuti.

    Cibuľový koláč so slaninou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opraženú slaninu vyberieme z panvice, do panvice pridáme olej a dusíme na polmesiaciky pokrájanú cibuľu domäkka, udusenú cibuľu dochutíme soľou a korením.

    Cibuľový koláč so slaninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Slaninu a udusenú cibuľu spolu zmiešame.

    Cibuľový koláč so slaninou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zálievka: smotanu, vajcia a kukuričný škrob zmiešame.

  6. 6

    Cesto rozvaľkáme a dáme do formy tak aby bolo aj po okrajoch. Ja veľkú skúsenosť s vaľkaním nemám, tak som to nakoniec vo forme ešte roztláčala prstami do želaného rozmeru, preto to tak aj vyzerá (našťastie chuti to neublížilo).

    Cibuľový koláč so slaninou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rúru predhrejeme na 180°C a cesto dáme predpiecť na 10 minút. Na predpečené cesto rozotrieme cibuľovú zmes.

    Cibuľový koláč so slaninou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vrch zalejeme pripravenou zálievkou a necháme 4 minúty zapiecť.

    Cibuľový koláč so slaninou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Posypeme syrom a rascou a necháme piecť asi 30-40 minút.

    Cibuľový koláč so slaninou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    A toto je výsledok. Dobrú chuť.

    Cibuľový koláč so slaninou (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

mojack
Taketo mam rada , ukladam a vyskúšam. Dá sa nahradit kukuričný škrob niečim iným? Musela by som zajtra utekat do obchodu....
isabellafly
@mojack nie som si ista, ci je tam kukuricny skrob zivotne nevyhnutny, mozno by to spravil aj solamyl a mozno aj vobec keby tam nebol nic sa nestane, treba vyskusat, ja som napriklad davala olej namiesto masti a aj slaninku a cibulku som opekala menej ako bolo v povodnom recepte pisane, takze treba skusat ;-)
tinca
@mojack presne tak miesto kukuričného škrobu kľudne daj solamyl-čo je vlastne zemiakový škrob. Oba slúžia len na zahustenie
macusa
ukladam vyzera uzasne
myslim ze tam skutocne skrob ani muka netreba
je tam kysla smotana a vajicka takze sa urcite neroztekaju
kto chce pre istotu da kto nie nie
kazdopadne super recept
oliga
Super recep! Páči sa mi, že nie je z kysnutého cesta po ktorom ma páli záha. Zajtra pečiem. Isabellafly ďakujem,urobila si mi radosť!