Foto: isabellafly
Tento recept som našla v časopise a nedalo mi nevyskúšať ho, pretože ako som predpokladala koláč má takú pravú sedliacku chuť a také ja Zobraziť celý popisTento recept som našla v časopise a nedalo mi nevyskúšať ho, pretože ako som predpokladala koláč má takú pravú sedliacku chuť a také ja môžem, tak sa s vami oň rada podelím. Môj obrázok síce nie je až taký pekný ako v časopise, no naozaj stojí za to.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
CESTO: | |
200 g |
|
120 g |
|
3 lyžice studená |
|
1/2 lyžičky |
|
PLNKA: | |
700 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
|
|
2 lyžice |
|
ZÁLIEVKA: | |
200 g |
|
2 ks |
|
1 lyžica |
|
NA POSYPANIE: | |
postrúhaný |
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto spolu vymiesime a dáme odstáť na pol hodinu do chladničky.
- 2
Slaninu pokrájanú na kocky opražíme podľa chuti.
- 3
Opraženú slaninu vyberieme z panvice, do panvice pridáme olej a dusíme na polmesiaciky pokrájanú cibuľu domäkka, udusenú cibuľu dochutíme soľou a korením.
- 4
Slaninu a udusenú cibuľu spolu zmiešame.
- 5
Zálievka: smotanu, vajcia a kukuričný škrob zmiešame.
- 6
Cesto rozvaľkáme a dáme do formy tak aby bolo aj po okrajoch. Ja veľkú skúsenosť s vaľkaním nemám, tak som to nakoniec vo forme ešte roztláčala prstami do želaného rozmeru, preto to tak aj vyzerá (našťastie chuti to neublížilo).
- 7
Rúru predhrejeme na 180°C a cesto dáme predpiecť na 10 minút. Na predpečené cesto rozotrieme cibuľovú zmes.
- 8
Vrch zalejeme pripravenou zálievkou a necháme 4 minúty zapiecť.
- 9
Posypeme syrom a rascou a necháme piecť asi 30-40 minút.
- 10
A toto je výsledok. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
myslim ze tam skutocne skrob ani muka netreba
je tam kysla smotana a vajicka takze sa urcite neroztekaju
kto chce pre istotu da kto nie nie
kazdopadne super recept