Prišla som navštíviť priateľa do Rakúska, tak mu vymýšľam rôzne dobroty, ktoré musia byť hlavne rýchlo hotové :))
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 300 g alebo hovädzie |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 2 strúčiky |
|
| 2 ČL |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| Príloha: | |
| 8 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mleté mäso dáme do misky, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme horčicou, mletou sladkou červenou paprikou, paprikovou pastou a sójovou omáčkou. Pridáme vajce, dobre premiešame a ochutené mäso necháme na chladnom mieste odstáť 30 minút.
-
2
Z mäsa vyformujeme steaky, ktoré opečieme pri strednej teplote v panvici na rozpálenom oleji z obidvoch strán.
-
3
Zemiaky si ošúpeme, pokrájame a predvaríme v osolenej vode.
-
4
Preložíme na plech, posypeme korením podľa chuti - ja som mala k dispozícii len tieto .. Pokvapkáme olivovým olejom, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
-
5
Tak a hotovo. Podávame s hocijakým šalátom. Ja som spravila paradajkový s cibuľou. Dobrú chuť !









@afataga : na zemiaky si každý dá koreniny podľa chuti :)))))))))))
Je to super kombinácia.!!! Všetko dobré nikola166!