Grilovaná klobása
Grilovaná klobása

Domáca klobása na grile

Róbert Hudák
šéfkuchár hotela Salamandra**** Horný Hodrušský tajch, 26. júna 2018
Domáca klobása na grile
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

Klobása:
1,5 kg
3 strúčiky
1 m
Brioška:
1 kg
250 g
2 ks
40 g
500 ml
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso (môžeme primiešať hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak. Všetko spolu dôkladne premiešame a necháme odstáť. Marinované mäso dáme do plničky na klobásy a plníme črevo. Hotové klobásky grilujeme z jednej aj druhej strany približne 5 minút.

  2. 2

    Brioška: Všetky suroviny spolu premiešame, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Cesto rozdelíme na dve približne rovnaké časti, vložíme do vymastenej formy, potrieme žĺtkom, dáme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme 15–20 minút.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: