Foto: terakota
Nie je to nič svetaborné, dostál som to mailom, neodolal som a musel som to urobiť. Malo to názov "copánky z bůčku". Príprava je Zobraziť celý popisNie je to nič svetaborné, dostál som to mailom, neodolal som a musel som to urobiť. Malo to názov "copánky z bůčku". Príprava je možná v rôznych prevedeniach.
príprava
na 160-200 °C
Postup
-
1
Vyberieme pekný vysoký prerastený bôčik, čo najdlhší na rez. Narežeme na čo najdlhšie pláty asi tak na tretinu hrúbky z výšky. Množstvá surovín podľa chuti a možností.
-
2
Aby sa dal dobre a pohodlne rovnomerne narezať, pred rezaním ho uložíme na chvíľu do mrazáku aby stuhlo, nie zamrzlo, a tak sa dá krásne rezať.
-
3
Pozdlžne ich narežeme na tri rovnomerné pásy. koniec nedorežeme. Okoreníme ich zo všetkých strán. Na grilovanie používam zmes grilovacích korenín, ktoré spolu zmiešam a tak ich používam pri grilované všetkých druhov mäsa. (na divinu, na hydinu, na steaky, na živánsku)
-
4
Potom zapletieme rovnomerný hustý vrkoč. Uložíme do pekáča, zakryjeme alobalom a dáme aspoň na pol dňa odležať.Potom podlejeme vínom a dáme piecť do horúcej rúry na 3/4 hod. Odkryjeme alobal a dopečieme, dogrilujeme, aby vznikla jemná krusta na povrchu mäsa.
-
5
Piecť môžeme na rošte, na uhlí, v pekáči, nápadom sa netreba brániť. Fantázii sa medze nekladú. Tu ide o ten pekný vrkoč na tanieri. Podávame podľa okolností a možností s chlebom, ryžou, zemiakmi, tarhoňou. Množstvo výpeku na podlievanie príloh si regulujeme dolievaním vínka pod mäso a do krku. Dobrú chuť!
*****