Foto: izabella929
Keď sa objaví prvá letná kapusta a je už kompaktnejšia, robím z nej toto veľmi chutné jedlo..v podstate by sa mala najprv pred Zobraziť celý popisKeď sa objaví prvá letná kapusta a je už kompaktnejšia, robím z nej toto veľmi chutné jedlo..v podstate by sa mala najprv pred vyprážaním chvíľku povariť, ale ja ju robím vždy tak, že ju vyprážam pomaly a pod pokrievkou...je krehká, veľa dusenia nevyžaduje...vyskúšajte...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu som prekrojila,,,vybrala som hlúbiky a pripravila dlhé špajdle..potom som ju prekrojila na polovicu a po celej hrúbke som odkrojila rez, ktorý som ihneď po celej hrúbke spojila špajdlou..takže z po hrávky kapusty som dostala 4 rezne..
-
2
rezne som spojila šparádlami takto...a po celý čas až po skončenie vyprážania tie špajdle nechám napichnuté, pomáhajú mi pri manipulovaní s kapustovým rezňom..
-
3
pripravila som si trojobal...strúhanku si robím tesne pred použítím zo sušených rohlíkov...rezne som umyla, osolila, okorenila...
-
4
obalila zo všetkých strán v hladkej múke..
-
5
okúpala v rozšľahanom vajíčku..
-
6
a obalila v strúhanke..
-
7
vyprážala v horúcom oleji, ktorý som zmiešala s domácou bravčovou masťou...pečú sa pomaly na slabom plameni, aby sa kapusta zároveň vz vnútra udusila..z vonku je úplne skvelá chrumkavá..nádoba je zakrytá pokrievkou..za pomoci špajle sa rezne pekne dajú aj otočiť...
-
8
pokiaľ sa vyprážalil rezne...vykopala som si na záhrade skoré zemiaky, ošúpala a dala uvariť tie maličké v celosti...vypražené rezne som naložila na taniere, ozdobila hodne zeleninkou a podávala ešte teplé...prajem vám dobrú chuť..
Diskusia k receptu