Vyprážaná letná kapusta fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 13. júna 2014

Keď sa objaví prvá letná kapusta a je už kompaktnejšia, robím z nej toto veľmi chutné jedlo..v podstate by sa mala najprv pred Zobraziť celý popisKeď sa objaví prvá letná kapusta a je už kompaktnejšia, robím z nej toto veľmi chutné jedlo..v podstate by sa mala najprv pred vyprážaním chvíľku povariť, ale ja ju robím vždy tak, že ju vyprážam pomaly a pod pokrievkou...je krehká, veľa dusenia nevyžaduje...vyskúšajte...

4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hlávka
podľa chuti
2 lyž.
2
podľa potreby
 na vyprážanie
 na vyprážanie
Príloha:
Obloha:




Postup

  1. 1

    Kapustu som prekrojila,,,vybrala som hlúbiky a pripravila dlhé špajdle..potom som ju prekrojila na polovicu a po celej hrúbke som odkrojila rez, ktorý som ihneď po celej hrúbke spojila špajdlou..takže z po hrávky kapusty som dostala 4 rezne..

    Vyprážaná letná kapusta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rezne som spojila šparádlami takto...a po celý čas až po skončenie vyprážania tie špajdle nechám napichnuté, pomáhajú mi pri manipulovaní s kapustovým rezňom..

    Vyprážaná letná kapusta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si trojobal...strúhanku si robím tesne pred použítím zo sušených rohlíkov...rezne som umyla, osolila, okorenila...

    Vyprážaná letná kapusta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    obalila zo všetkých strán v hladkej múke..

    Vyprážaná letná kapusta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    okúpala v rozšľahanom vajíčku..

    Vyprážaná letná kapusta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a obalila v strúhanke..

    Vyprážaná letná kapusta (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    vyprážala v horúcom oleji, ktorý som zmiešala s domácou bravčovou masťou...pečú sa pomaly na slabom plameni, aby sa kapusta zároveň vz vnútra udusila..z vonku je úplne skvelá chrumkavá..nádoba je zakrytá pokrievkou..za pomoci špajle sa rezne pekne dajú aj otočiť...

    Vyprážaná letná kapusta (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pokiaľ sa vyprážalil rezne...vykopala som si na záhrade skoré zemiaky, ošúpala a dala uvariť tie maličké v celosti...vypražené rezne som naložila na taniere, ozdobila hodne zeleninkou a podávala ešte teplé...prajem vám dobrú chuť..

    Vyprážaná letná kapusta (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

afataga
uz som o tomto jedle pocula, ale nejedla, ochutnala by som, ale ja to asi robit nebudem, lebo by ma porantalo, keby sa mi rozpadavala
1x leomax
frezia68
A ja som myslela,že kuracie stehienko :-) máš trpezlivosť a prekrásne vyzdobený tanier je veľmi lákavý :-)
1x leomax
medovnicek
nenapadlo by mi kapustu vypražiť, ale keď sa tak zamyslím, tak to vôbec nemusí byť zlé, kapustu mám rada aj surovú, takže určite tento tvoj recept niekedy vyskúšam
1x leomax
svedka
Toto som este neskusala,ale milujem varenu i cerstvu kapustu,takze urcite vyskusam,dakujem Ti :)
finczi
Toto by ma nenapadlo...určite je to chutné! Kapustu mám veľmi rada. Veľmi dobrý nápad, trpezlivé prevedenie a krásny výsledok!
ikaaa
hmm, ta kapusticka moze byt naozaj chutna, ale... ja robim vyprazane jedla minimalne, nie su najzdravsie a sama som zistila, ze je to tak. odkedy prakticky nevyprazam, som urcite zdravsia :-).
daguska
Videla som podobny recept,ale z kelu.Páci sa mi,rada vyskúsam,ale troska sa obávam,ze zostane kapusta tvrdá.Naservírované más naozaj pekne.
frezia
Kapustu vyprazat by ma nikdy nenapadlo. Zase nieco nove, rada vyskusam.
dandika1
@izabella929 vidim,ze si tiez sikulka vyprazam kade co,ale kapusta tam este nebola zase nieco nove dakujem ,ukladam,urobim a hned odpoviem.Tesim sa vsetkemu novemu rada varim,vdaka pekny den,,,
izabella929
@daguska...proti obave , že bude tvrdá, je tu rada, napichnutú ju povariť 5-10 min. v slanej vode..ťažko sa dá vystihnúť aj zrelosť kapusty...niekde je taká krehká, ako moja, že je ju škoda vo vode máčať..nech sa vydarí.-)2dandika1...treba vyskúšať, kapusta je skvelá zeleninka aj na vyprážanie..)@ikaaa..ja viem, že vyprážanie nie je zdravé...raz za čas môžme..)@frezia.. @finczi... ďakujem vám všetkým za milé komentáre.-)
ivav
...o takej úprave kapusty som nepočula, ale ju mám rada, preto recept vyskúšam, vyzerá výborne, zemiačky lákavé, všetko pekne naaranžované...
1x udaska
kukulienka71
Izka, dnes máme zeleninový deň a mala som aj letnú kapustu, tak som sa dala na túto skúšku odvahy:-) to vyprážanie mi trvalo síce celú večnosť a už som to skoro vzdala, lebo pri skúškach špajdlou to bolo ešte stále tvrdé, ale nevzdala som sa a výsledok je famózny, chutí mi lepšie ako karfiol! nabudúce určite naparím nad slanou vodou, aby to vyprážanie trvalo fakt len málo. Kapusta je taká aldente, takže sa netreba zľaknúť, vyprážala som asi 25 minút pomaličky pod pokrievkou. Nasiakla masť, ale neuškodilo jej to, skôr sa mi zdá ešte chutnejšia, úplne úžasná je. Uvidím, aká bude nabudúce po naparení a rýchlom vypražení a dám vedieť. Ďakujem za tip:-)

izabella929
@kukulienka71..kr ásne sa ti vydarila kapustička...chcem ešte dodať, že v tomto čase už je potrebné kapustu pariť, alebo povariť pár minút v slanej vode, lebo už nie je krehká...končí sezóna skorej kapusty a preto sú hlávky tvrdšie..je veľmi chutná a ja ju robievam aj ako mozoček a ukladám si na mastný chlieb..výborná mňamka..)nech sa ti darí.-)@micanela..te ším sa, že sa ti recept páči ..) obom vám veľmi pekne ďakujem.-)
katka78
Dnes som mala kapustový deň a chcela som vyskúšať aj tento recept, akurát, že som na niektoré veci trošku grambľavá a obávala som sa, že sa mi tá veľká kapusta pri manipulácii rozpadne, tak som si ju radšej nakrájala na malé kúsky. Obaľovanie teda bolo trochu zdĺhavejšia, ale nič sa mi nerozpadlo a kapusta chutí fantasticky! Do klasického trojobalu som prepašovala aj trocha strúhaného parmazánu, boli z toho napokon vynikajúce jednohubky. Milá Izka, ďakujem veľmi pekne za inšpiráciu!


izabella929
@katka78...Ka čenka moja...v tomto čase už treba kapustu obariť...už je dosť tvrdá...a pomáhla som si špáradlami, aby sa mi nerozpadla, aj obaľovanie ide ľahšie, s tým som si namáčala kapustu aj do strúhanky...a aj pri výpražaní som si otáčala pomocou špajdlí...dôležitý je výsledný efekt...teším sa, že vám chutila...ďakujem za vyskúšanie receptu.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia